04.03.2021 |
Territoris.cat

Les Borges recupera la festa del Pas de l'Equador

La jornada, que tindrà lloc el 31 de maig, vol mitigar la llarga espera de la Festa Major

Gegants a la Festa Major de les Borges
Seguint l'exemple de la Festa Major, la jornada del dia 31 comptarà amb gegants i grallers.
Les Borges recupera la festa del Pas de l'Equador

Desenes de gegants i grallers prendran els carrers de les Borges el proper dissabte 31 de maig per celebrar la festa del Pas de l'Equador de la Festa Major, una jornada que la Comissió de Festes de l'Ajuntament ha recuperat després de la proposta d'un grup de joves local que pretenia reviure la festa que feia dos anys que no s'organitzava. La diada és jornada farcida d’actes que té com a objectiu “fer més curta l’espera de la Festa Major, que aquest any tindrà lloc els dies 6, 7, 8 i 9 de setembre”, ha explicat la regidora de Governació, Núria Palau.

Aquesta serà la tercera edició de la festa del Pas de l’Equador, que torna amb grans novetats, com són un programa d’actes que s’allargarà durant tot el dia, i l’organització d’activitats pensades per a totes les edats.

La proposta compta amb tot el suport del consistori, ja que segons ha remarcat Palau “s’ha cregut convenient recuperar la festa del Pas de l’Equador perquè la Festa Major encara queda lluny, i d’aquesta manera els veïns i veïnes de les Borges podran gaudir del que representa un tastet d’aquests dies de festa grossa”. La regidora també ha explicat que el Pas de l’Equador “ha passat de ser un concert nocturn a una jornada plena d’actes pensats perquè hi pugui participar tothom”.

La diada, del tot gratuïta, arrencarà al migdia amb el repic de campanes a càrrec de l'Escola de Campaners de les Borges Blanques i també inclourà jocs inflables, gimcana i berenar popular per als més petits al passeig del Terrall, una cercavila amb gegants i grallers de diversos pobles de les Garrigues i l’encesa tradicional de correfoc a la plaça de la Independència, el ball de tarda amb el grup Madison a la Placeta del Terrall, i la nit musical amb Sekera No, Pirat’s Sound Sistem i Dj July. La festa La festa, organitzada per la Comissió de Festes de l’Ajuntament, Capdetita Productions i Gomessound, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges, el Consell Esportiu de les Garrigues i l’Associació de dones "La Rosada".

Les Borges recupera la festa del Pas de l'Equador
comentaris