Les Borges redueix un 6,5% la despesa corrent el primer semestre de 2013

L'estalvi és de 144.708 euros, passant dels 2.214.474 milions d’euros del primer semestre del 2012, als 2.069.766 milions d’euros durant el mateix període del 2013

Durant l'últim Ple es va fer un minut de silenci per l'accident ferroviari a Galícia
photo_camera Durant l'últim Ple es va fer un minut de silenci per l'accident ferroviari a Galícia

L’alcalde de les Borges Blanques Enric Mir ha fet públiques les xifres relatives a la despesa corrent del consistori, que indiquen un estalvi de 144.708 euros. Mir ha declarat que “aquests resultats demostren la validesa de les decisions preses, algunes forçades per la necessitat, i la bona línia que suposa el canvi de model de gestió dels recursos municipals”.

Aquesta reducció del 6,5% en els aquests primers sis mesos de 2013 afegida a les dades del mateix semestre de l’any anterior significa un estalvi net total de 283.609 euros, una xifra que va en la línia d’estalvi anual posada de manifest en el compte general del 2012 i aprovada en aquest últim ple municipal (del passat 25 de juliol). L’alcalde Enric Mir creu que “aquests números són tendències i no  resultats, que convé seguir mes rere mes i amb rigor per poder tancar l’exercici amb resultats positius”. D’altra banda, l’alcalde explica que és essencial “no estirar més el braç que la màniga com era habitual, sobretot en aquests moments en què el dèficit que es generi no pot repercutir en els ciutadans en forma d’impostos, i menys quan encara no s’ha recuperat el nivell d’ingressos d’aquests anys anteriors, sobretot pel que fa a l’impost per llicències d’obres”.

Una altra dada significativa és l’import de les factures rebudes pendents de pagament a 30 de juny de 2013, que també és veu reconduïda a la baixa. Concretament suma 333.846 euros, tot i tenir quatre obres importants en execució. Cal recordar que un any abans l’import arribava als 403.828 euros i sense obres en curs, i que a mitjans del 2011 -encara amb el govern anterior- era gairebé quatre vegades superior: 1.446.518 euros.

Un tercer element destacable és que de les obres engegades, com la remodelació de l’antiga N-240 per dins a les Borges i el centre de Tennis Taula, o les executades com la nova piscina, la substitució del clavegueram i la renovació de dos carrers dels quatre previstos, no suposaran cap esforç per la tresoreria de l’Ajuntament, i per tant no deixarà els proveïdors habituals en situació de demora en els pagaments, a diferència del que passava habitualment. Les gestions realitzades a nivell d’entitats bancàries hi contribuiran força, perquè tot i el context actual de manca de liquiditat han arribat a bon port i s’han firmat els dos crèdits necessaris per sufragar el cost de les inversions que s’estan duent a terme per valor de més d’1,5 milions. Uns crèdits pont per atendre el pagament a les constructores fins que es rebin les subvencions compromeses, que no aniran a càrrec del municipi. En aquest sentit l’alcalde declara que les xifres són “una satisfacció a mitges, ja que desconeixem què ens depararà el segon semestre”. D’altra banda, afirma Mir, “volem seguir mantenint i millorant els serveis a la ciutadania i per això necessitem reduir altres despeses, com la factura de l’enllumenat, la despesa dels òrgans de govern, el cost dels serveis de la llar d’infants i el dèficit de l’escola de música, entre d’altres”.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement