El jazz de Joan Chamorro i Andrea Motis, protagonista de la Festa Major de la Pobla de Cérvoles

La població, que celebra el seus dies de festa del 9 al 12 d'agost, també comptarà amb l'actuació del Pont d'Arcalís i el grup Gumbo Jazz Band

La cercavila inaugural és un dels actes més esperats pels veïns del municipi
photo_camera La cercavila inaugural és un dels actes més esperats pels veïns del municipi

Tot i que l'any passat la Pobla de Cérvoles va deixar el pavelló ben alt programant, dins la seva Festa Major, l'actuació de Big Mama, enguany el municipi garriguenc no es queda enrere. Els amants del jazz hi tenen una cita el proper dilluns 12 d'agost, on tindrà lloc el concert d'Andrea Motis i Joan Chamorro Trio, una actuació que serà gratuïta i que tindrà lloc a partir de les 23.30 a la sala Foment. El públic podrà gaudir del jazz clàssic barrejat amb títols incunables com "Over the rainbow", "My One and My Only Love" i "Chega de Saudade", amb la companyia d'aquesta precoç cantant i saxofonista catalana, membre de la Big Band més jove d'Europa: La Sant Andreu Jazz Band. L'actuació es complementarà amb altres concerts de nivell, com el que oferirà divendres 9 el grup El Pont d'Arcalís, una formació que interpreta música tradicional catalana, folk i música tradicional del Pirineu, i el concert de la Gumbo Jazz Band del diumenge a la nit.

A més de les actuacions musicals, el programa de Festa Major inclou actes que ja s'han cnonvertit en tradicionals com la cercavila que encetarà la festa el divendres a les set de la tarda, quan les Arbequines i els Mosquits, acompanyats pels Grallers de Sitges, es passejaran pels carrers de la Pobla. Seguidament tindrà lloc el pregó, a càrrec del mestre Ramon Vilanova, i el sopar a la plaça.

Dissabte els actes arrencaran de bon matí, quan els grallers passaran a despertar el poble al so dels instruments. Pels més petits, hi haurà instal·lat un parc infantil darrera la cooperativa mentre que els adults podran gaudir amb el triangular de futbol sala. A la nit la música tornarà a ser la protagonista amb la sessió de ball a càrrec del grup Madison.

Pel que fa al diumenge, els actes més destacats són el vermut i les sardanes, que tindran lloc al migdia. A la tarda una cercavila animarà als veïns i foranis i a la nit, després de l'actuació de la Gumbo Jazz Band, la diversió seguirà amb una discomòbil.

La festa arribarà dilluns al seu final amb una matinal de jocs infantils i l'esperada guerra d'aigua de la tarda, que passarà pel Carrer Major de baix, la plaça de l’Esgesia, la plaça Sant Miquel, la Font Vella, el Raval de Sant Miquel, el Carrer Calvari, la Plaça Nova, la Carretera i la Plaça de les Pobles. A partir de quarts de vuit de la tarda tindrà lloc el conta-contes, que es podrà veure i escoltar des de qualsevol racó de la Plaça de l’Esglesia, el Fossar, les Basses, els pins de les escoles i la Plaça del Carrer Franc. Seguidament tindrà lloc el "sopar de restos", on tocarà menjar-se tot el que no s'ha acabat durant els dies de Festa Major, un àpat digne de la traca final de festa: el concert de Joan Chamorro i Andrea Motis Trio, que espera aplegar centenars d'oients.

Comentaris