Les Borges reforça els lligams comercials i culturals amb Toluges

Inauguren un espai dedicat a les Borges i a les Garrigues en aquesta ciutat nord-catalana

Visita a Toluges. Inauguració espai Borges
photo_camera Durant la visita va tenir lloc la inauguració de l'espai dedicat a les Borges i a les Garrigues, situat a la mediateca de Toluges.

Una delegació de les Borges Blanques, formada per l’alcalde Enric Mir, el regidor d’Urbanisme i Esports, Francesc Mir, i el president del Consell Comarcal, Juli Muro, va visitar el passat dissabte la població francesa de Toluges, amb la què les Borges està agermanada des de fa 34 anys.

Durant la trobada amb les autoritats locals franceses, els representants catalans van inaugurar un espai de promoció del territori de les Borges i de les Garrigues ubicat a la nova mediateca de Toluges, una zona on s’exposaran de manera permanent productes gastronòmics del territori, com oli, vi i pa de ronyó, i propostes turístiques, i on es facilita informació sobre el patrimoni i la cultura de les Borges.

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va mostrar la seva satisfacció per poder encetar “aquesta nova fase de relacions amb Toluges a partir de la promoció dels circuits turístics, una proposta amb molt potencial que, complementada amb el projecte Oliturisme, donarà a conèixer la gastronomia i les rutes turístiques com a font de dinamització de la comarca”. L’alcalde, que es va desplaçar a Toluges amb el seu propi vehicle, també va explicar la importància estratègica de la inauguració d’aquest nou espai turístic, “pujant un esglaó més que ens acosta al fet de poder incidir directament sobre una ciutat tan important com és Perpinyà, centre econòmic de la zona”.

Aquesta visita d’un sol dia a Toluges va ser la tercera recepció de l’alcalde Enric Mir i el seu equip al municipi francès, ja que des de l’any 2011 tenen lloc trobades anuals per potenciar la relació entre les dues ciutats. En aquesta ocasió, els borgencs van ser rebuts per les autoritats locals franceses, amb l’alcalde Lluís Caselles, i el primer tinent d’alcalde, Jean Roque, al capdavant.

La trobada va tenir lloc en el marc de les Festes de Pau i Treva que la ciutat de la Catalunya Nord celebra cada any i que compta amb actes de promoció de la cultura catalana. Les Festes de Pau i Treva se celebren en commemoració de l'assemblea de Pau i Treva de Déu que va tenir lloc a Toluges el segle XI, i que és considerada l’origen de les Corts catalanes.

comentaris