28.10.2021 |
Territoris.cat

Les Borges renova la senyalització horitzontal i els semàfors de l’antiga N-240

Els dispositius són de tecnologia LED, el què permet una major visibilitat i més estalvi energètic

Nou repintat de la senyalització horitzontal
La renovació de la senyalització horitzontal ha inclòs el repintat dels carrils i les línies de cediu el pas.
Les Borges renova la senyalització horitzontal i els semàfors de l’antiga N-240

La capital de les Garrigues ha donat per finalitzades les actuacions de millora de l’antiga N-240 amb la renovació de la pintura vial, el que inclou el repintat dels passos de vianants, les línies de cediu el pas, les reserves d’estacionament i l’eix de separació dels sentits de circulació. D’altra banda l’Ajuntament també ha renovat 26 semàfors que regulen tant el trànsit de vehicles com l’accés de les persones, i que a més, són més eficients lumínicament gràcies a la tecnologia LED. D’aquests dispositius, n’hi ha 12 que són exclusivament per a vianants, i que tenen la particularitat de mostrar, mitjançant un compte enrere, el temps que tenen les persones per creuar el carrer. La despesa anirà a càrrec gairebé en la seva totalitat del Ministeri de Foment, dins del conveni de traspàs de la N-240.

D’aquests nous semàfors se n’han instal·lat sis a les cruïlles del carrer Comerç amb el Raval del Carme, dos al carrer Marquès d’Olivart, dos al Raval del Carme a l’alçada de la farmàcia i per últim, dos més a l’encreuament entre el carrer Ensenyança i el carrer Sant Jaume. El regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, ha declarat que el consistori considera “una prioritat dur a terme de manera constant accions de manteniment i millora de la via pública per tal que els senyals i els indicadors siguin el més visibles possible”. A més, i en referència a aquests nous semàfors per a vianants, Mir considera que “eren del tot necessaris perquè s’han situat en punts de creuament importants on la intensitat de vehicles i de persones és molt alta. A més, permetrà que la gent gran de les Borges se senti més segura a l'hora de passar pel pas de vianants, ja que sabrà si compta amb prou temps per fer-ho". En aquest sentit el regidor ha indicat que l’Ajuntament “treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns de les Borges a través de petites accions que incrementen la seguretat i que alhora són eficients energèticament”. Tots els nous semàfors compten amb tecnologia LED, sistema que té nombrosos avantatges com una major visibilitat, una important reducció del consum elèctric i una millora en el manteniment, ja que les noves lents tenen una vida superior a les bombetes.

El repintat de la senyalització horitzontal, inclòs dins el pressupost de les obres d’urbanització de l’antiga N-240 al seu pas per les Borges, s’ha dut a terme aquesta setmana, quan els tècnics han considerat que el ferm de la calçada estava prou sec, després que la boira i la humitat dels últims dies impedissin la realització dels treballs.

Les Borges renova la senyalització horitzontal i els semàfors de l’antiga N-240
comentaris