Les Borges ultima els treballs als bucs d’assaig musical

L’Ajuntament de les Borges acabarà d’enllestir durant aquest mes d’abril els treballs d’adequació i millora dels bucs d’assaig musical, que està previst que puguin reobrir les seves portes al maig.

photo_camera Les instal·lacions són al darrera de les piscines, al costat del camp de futbol.

Les instal·lacions, que es troben en una edifici darrere de les piscines de les Borges, just al costat del camp futbol, disposen de sis bucs d’assaig totalment insonoritzats de 14m² cadascun. Aquests estan oberts els 365 dies de l’any. Segons la regidora de Joventut, Maria Fusté, “l’Ajuntament té previst organitzar al mes d’abril una reunió amb els usuaris del bucs per tal de quadrar els horaris i reorganitzar el funcionament del local, de manera que els músics tinguin llibertat per assajar però amb un horari límit, per tal de respectar el descans dels veïns de la zona. L’objectiu és que els joves talents puguin acabar de formar-se i treballar amb les millors i més modernes instal·lacions però sense provocar cap tipus de molèstia a la resta de veïns”. En aquesta reunió també es pactarà la nova normativa municipal que regularà el funcionament de l’equipament i les normes de convivència juntament amb els usuaris dels bucs.

Un dels treballs més importants ha estat l’aïllament del sostre a base de teixit de roca, que evita que es propagui el so més enllà del local. També s’ha millorat l’acústica a través de la col·locació de fibra de vidre, s’han arrebossat les parets del local i s’han recobert els marcs de les portes. Pel que fa a la millora de la seguretat s’ha construït una sortida d’emergència que dóna directament a l’exterior. Els últims treballs, que finalitzaran durant les primeres setmanes d’abril, consistiran en pintar les parets i en donar els últims retocs a la il·luminació i l’electricitat. Finalment es col·locaran panells de suro a l’interior per a què els grups puguin penjar-hi informació i es farà una neteja i desinfecció general per deixar-ho tot a punt. Pel que fa a l’acondicionament exterior, està previst plantar arbres a l’entrada del local per a que facin ombra.

Totes aquelles persones interessades en reservar el buc per assajar poden sol·licitar-ho a Joventut durant l’horari d’atenció al públic.

Comentaris