16.10.2021 |

Ramon Espasa, serà el nou nom del camp d'esports de les Borges Blanques

Va començar a jugar al futbol a l’equip de les Borges fins que el va fitxar la Unió Esportiva Lleida amb només 14 anys, l’entrenador Roberto Álvarez el va fer debutar amb el primer equip la temporada 1983-84 amb el partit d’anada de la primera eliminatòria de la Copa de la Lliga en què el Lleida va guanyar l’Andorra al Camp d’Esports
Joves de l'Escola Comarcal al camp de futbol que s'anomenarà, Ramon Espasa @ajborges
Joves de l'Escola Comarcal al camp de futbol que s'anomenarà, Ramon Espasa @ajborges
Ramon Espasa, serà el nou nom del camp d'esports de les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques va iniciar aquest dimecres els tràmits per fer el canvi de nom del camp d’esports municipal per tal que es passi a dir Camp de Futbol Municipal Ramon Espasa, en homenatge a l’exfutbolista i entrenador borgenc que va fundar l’escola de futbol de les Garrigues, i que aquest dimarts va morir víctima de la Covid-19.

L’Ajuntament de les Borges Blanques vol fer així un reconeixement a la tasca de Ramon Espasa, que ha tingut una forta vinculació familiar i personal amb les Borges, i ja s’han iniciat els tràmits per fer el canvi de nom, que culminaran amb la seva aprovació definitiva al ple ordinari de l’Ajuntament previst pel pròxim mes de març. El canvi de nom es durà a terme també d’acord amb la voluntat de les entitats de futbol i de la família d’Espasa.

Ramon Espasa com a entrenadorLa regidora d’Esports de les Borges, Maricel Viladoms, ha explicat que aquest és un merescut homenatge per un dels borgencs que més ha fet per l’esport, no només de les Borges i de les Garrigues sinó fins i tot del territori de Lleida, de l’Aragó i de tot arreu on l’han convidat a participar, fent-se estimar i per la seva bonhomia i respectar per la seva gran vàlua professional. Per això hem decidit que el nostre camp de futbol a partir d’ara dugui el nom de Ramon Espasa en aquest més que merescut homenatge a la seva figura i el que ha representat, ha explicat Viladoms.

Ramon Espasa, en la seva època de jugador

Ramon Espasa, un referent de l’esport a les Borges i a les Garrigues

Nascut a les Borges Blanques l’1 d’octubre del 1966, Ramon Espasa ha estat una persona molt vinculada a la ciutat i a la seva pràctica esportiva. Va començar a jugar al futbol a l’equip de les Borges fins que el va fitxar la Unió Esportiva Lleida amb només 14 anys. L’entrenador Roberto Álvarez el va fer debutar amb el primer equip la temporada 1983-84 amb el partit d’anada de la primera eliminatòria de la Copa de la Lliga en què el Lleida va guanyar l’Andorra al Camp d’Esports. Espasa va jugar amb la UE Lleida fins que es va acabar la temporada 86-87, la de l’ascens a segona divisió A. El servei militar el va dur a Madrid, i allà va jugar amb el Reial Madrid C i amb l’Agrupació Esportiva Parla. Posteriorment va tornar al Lleida i també va jugar amb el Balaguer, el Mollerussa, el Tremp, l’Artesa de Segre i l’Ivars d’Urgell, entre altres.

Havent penjat les botes, Ramon Espasa va dirigir com a tècnic diferents equips, i va ser l’impulsor de les primeres escoles mancomunades de futbol als pobles petits de les Garrigues i el Segrià, com és el cas de l’escola de futbol de les Borges.

Ramon Espasa, serà el nou nom del camp d'esports de les Borges Blanques
comentaris