El canal d'Urgell i l'entorn de Juneda, escenari de la tercera caminada cultural a les Garrigues

La sortida, d'uns 8,5 quilòmetres, inclourà tres parades guiades on els tècnics de cultura ens explicaran la història, la utilitat i la importància que tenien els salt d'aigua. 

Caminada cultural a l'Albi
photo_camera Dos guies turístics van descobrir als participants els racons més emblemàtics de l'Albi.

Aquest diumenge tindrà lloc a Juneda la tercera caminada cultural a les Garrigues, un projecte creat pel Consell Comarcal i Consell Esportiu de les Garrigues, juntament amb el Centre d'Estudis de les Garrigues, amb el que es pretén dinamitzar i donar a conèixer els racons més emblemàtics de la comarca promovent la pràctica d'activitat física. Les rutes inclouen la participació d'un tècnic de Cultura del Consell, que informarà sobre els espais d'interès. 

La sortida serà per la quarta sèquia del Canal d’Urgell en el seu pas per Juneda, fent parades a la 1a màquina, 2a màquina i als 9 salts on els participants coneixeran la història i la funció d'aquesta infraestructura tant valuosa. L'hora de sortida serà a partir de les 09.30 hores des del poliesportiu municipal. La caminada s’acabarà amb una visita guiada a l’exposició Colors de terra sobre Minferri que serà al complex cultural de la mateixa població. La sortida, d'uns 8,5 quilòmetres, inclourà tres parades guiades on els tècnics de cultura ens explicaran la història, la utilitat i la importància que tenien els salt d'aigua de la primera i la segona màquina i els 9 salts que trobarem aigües amunt. Com és habitual en aquestes caminades culturals, es farà una parada per recuperar forces amb un avituallament a mig recorregut on hi haurà preparada fruita fresca, fruits secs, pastes variades, aigua i sucs.

La caminada té lloc amb la modalitat de marxa nòrdica, consistent a caminar amb l'ajuda de dos bastons, una tènica que fa que el cos mogui més musculatura i per tant, cremi més calories que amb el caminar tradicional. 

El cicle de caminades culturals té previstes deu sortides més, que tindran lloc cada últim diumenge de mes. Per poder-hi prendre part, cal inscriure's prèviament i pagar 5 euros, un preu que inclou els bastons, l'avituallament i l'assegurança mèdica. 

Les properes sortides preveuen visitar els vilars d'Arbeca, els forns de calç de Tarrés, la ruta de l'oli de Juncosa, l'arborètum de la Pobla, Sant Miquel de la Tosca, el riu Set i els castells d'Arbeca, la Floresta i l'Espluga Calba, entre d'altres. 

Comentaris