04.03.2021 |
Territoris.cat

Pesca, música i pintura conflueixen en un cap de setmana d'activitat a les Borges Blanques

la trobada de pesca les borges blanques
La 2a Marató de Pesca a les Basses del Terrall - Ajuntament de les Borges Blanques
Pesca, música i pintura conflueixen en un cap de setmana d'activitat a les Borges Blanques

Les Borges Blanques han viscut un cap de setmana ple de propostes, que van iniciar-se el dissabte amb la 2a Marató de Pesca, a les Basses del Terrall i el 50è aniversari de l’Orfeó Terrall amb un concert a l’església parroquial, i van seguir el diumenge amb la la XV Trobada de Motards. El divendres, a més, l’artista Aurea Vives va inaugurar l'exposició Ventalls a l’Espai Macià, i l’Escola de Música de les Garrigues van oferir el tradicional Concert de Primavera als Jardins del Terrall.

Les pintures a l'oli més estiuenques

La sala Arts25400 de l’Espai Macià va acollir el passat divendres a les 19 hores la inauguració de l’exposició Ventalls de l’artista establerta a les Borges Aurea Vives. Es tracta d’una mostra organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, que engloba una col·lecció de 51 ventalls de múltiples tonalitats pintats a l’oli per les dues cares.

Vives, nascuda a Saragossa però resident a les Borges des de fa 8 anys, ha volgut canviar de registre i innovar amb els ventalls, un objecte quotidià que –assegura– no havia necessitat mai fins a la seva arribada la capital de les Garrigues

Amant de la natura, el mar i la muntanya, moltes de les creacions de Vives evoquen paisatges naturals. Actualment, combina la pintura amb l’escriptura i acaba d’escriure un llibre que espera poder publicar en els pròxims mesos. L'exposició es podrà veure fins el 26 de juny.

El municipi també va acollir la xerrada 'El sexisme també surt de festa', a càrrec de '[email protected]' i adreçada a entitats i persones que treballen en l'oci festiu o amb joves sobre la prevenció de violències sexuals

mostra ventalls espai macià

La mostra 'Ventalls' a l'Espai Macià - Ajuntament de les Borges Blanques

El Concert de Primavera als emblemàtics Jardins del Terrall

Aquest mateix divendres, a les 19.30 hores, l’Associació Amics del Terrall va organitzar un Concert de Primavera a càrrec de l’alumnat de l’Escola de Música de les Garrigues a l’emblemàtic entorn dels Jardins del Terrall. Hi van prendre part una cinquantena d’alumnes dels grups de la banda, corda i percussió de l’Escola, que van tocar peces basades amb diferents tipus de música de ball.

Concert de l'Escola de Música de les Garrigues  - Ajuntament de les Borges Blanques

Concert de l'Escola de Música de les Garrigues als Jardins del Terrall - Ajuntament de les Borges Blanques

Pesca i música a les Basses del Terrall

Durant tot el dissabte, de les 7.00 a 19.00 hores, el Grup Pescarrames va organitzar la 2a Marató 12 hores de Pesca a les Basses del Terrall

En acabar, l’Orfeó Terrall de les Borges va celebrar el seu 50è aniversari amb un concert amb l'actuació de la Coral l’Olivera de Castelldans, el Cor Eurídice i el mateix Orfeó.


XV Trobada de Motards

L’última proposta arribava diumenge amb la quinzena edició de la Trobada de Motards, que es va iniciar a les 9.00 hores amb un esmorzar popular al Pavelló de l’Oli. A les 10.30 hores, es va fer la tradicional arrencada de motos, un tomb pel casc urbà i la posterior ruta turística per la comarca de les Garrigues. Finalment es va fer el sorteig d’obsequis amb un piscolabis, i el dinar que va posar fi a la jornada.

Activitats per als més lectors

Les activitats se segueixen aquest dilluns a les 18.00 hores -en aquest cas, dirigides al públic més lector- amb la trobada de fi de curs de tots els grups de lectura del muncipi, que explicaran els llibres que han llegit aquest curs, i el grup de poesia, que llegirà alguns poemes escollits durant el curs. Carme Griñó recitarà, a més, algun poema del seu llibre recentment publicat, La maleta de la vida.

Tot seguit, a les 19.00 hores, l'escriptora Teresa Ibars presentarà el seu llibre Atles de l'oblit, amb la col·laboració de L’editorial Pagès i la Llibreria Quaderns, i també en signarà exemplars. Les dues activitats tindran lloc a la biblioteca.

Pesca, música i pintura conflueixen en un cap de setmana d'activitat a les Borges Blanques
comentaris