Carme Forcadell destaca que la Fira de les Garrigues promociona l’oli i el territori, des de la seva identitat

La presidenta del Parlament de Catalunya ha encapçalat aquest divendres l’acte inaugural de la 54a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que se celebra fins diumenge a les Borges Blanques

Tall de la cinta inaugural de la Fira de l'Oli i les Garrigues inteior
photo_camera Tall de la cinta inaugural de la 54a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha encapçalat aquest divendres al matí l’acte inaugural de la 54a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que se celebrarà fins diumenge 22 de gener a les Borges Blanques. En el seu parlament, Forcadell, ha afirmat que la Fira és un certamen consolidat, de prestigi, que promociona l’oli i el territori, des de la seva pròpia identitat. Així mateix, ha volgut posar de manifest que "durant aquests 54 anys tots els organitzadors s’hauran trobat entrebancs, però gràcies a l’esforç i la perseverança s’ha pogut arribar fins aquí". Per últim, ha afegit que “defensar la identitat en un món global és un valor afegit”.Visita de la Presidenta del Parlament de Catalunya a l'Ajuntament de les Borges texte 2

Per la seva part, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha afirmat que aquesta Fira “és un goig i un orgull, és la festa de casa nostra, de la nostra comarca, que cada dia ens reconeixen més a Catalunya i, avui fins i tot ja arreu de l’Estat”. Mir ha destacat que la presidenta del Parlament de Catalunya hagi volgut inaugurar aquesta edició i ha agraït a totes les institucions, equip humà, expositors i visitants, que facin possible el certamen.

En l’acte inaugural de la 54a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues també hi han intervingut diferents autoritats com el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, que ha afirmat que la Fira combina origen, tradició i modernitat i és una Fira activa, dinàmica i participativa. A la vegada també ha volgut recordar que “les Garrigues és terra d’oli, un lloc per sucar-hi pa”.

Forcadell ha obsequiat l'Ajuntament de les Borges amb una bandera catalana d'edició limitada i numerada

Durant el transcurs de l’acte, s’ha fet entrega del Premi Cultura 2017 a la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés que s’ha mostrat molt orgullosa de veure com un producte tan magnífic i tan casolà com l’oli es tracta d’una forma tan excel·lent.

Al seu torn, Antoni Villas, president del Consell Comarcal de les Garrigues, ha remarcat que “a la Fira venem un gran producte i ens ho hem de creure”.Pilarín Bayés Premi Cultura 2017 texte 1

Un cop finalitzats els parlaments, s’ha procedit al tall de la cinta inaugural i s’ha iniciat una visita pels diferents estands ubicats al pavelló de l’Oli. A l’hora de dinar, s’ha celebrat una paella popular elaborada amb oli i safrà de les Garrigues i per finalitzar la presidenta del Parlament s’ha apropat a un altre dels punts emblemàtics de la ciutat, l’Espai Macià.

La dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés ha recollit el Premi Cultura 2017

Prèviament, Carme Forcadell ha assistit a l’Ajuntament de les Borges Blanques per firmar el Llibre d’Honor, on ha volgut expressar que “és un honor com a presidenta del Parlament de Catalunya visitar les Borges Blanques amb motiu de la Fira de l’Oli” i també ha volgut donar les gràcies per tot el suport mostrat en aquests moments.

Forcadell ha obsequiat al consistori amb una bandera catalana, de la qual n’hi ha 1.000 exemplars, tots d’ells numerats. En aquest cas, s’ha entregat a l’Ajuntament l’exemplar número 17. Al seu torn, el consistori ha obsequiat a la presidenta amb una parella dels gegants de la ciutat, fets de ceràmica.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement