La consellera Neus Munté destaca el creixement i la innovació de la Fira de l’Oli i les Garrigues

La consellera de la presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, va proclamar aquest divendres els olis guanyadors del “Concurs d’Oli d’Oliva Verge Extra Patronat de Fira de les Garrigues 2017” en el marc de la present  edició del certamen.

Neus Munte_Visita_Fira (11)

La proclamació dels millors olis del certamen va reconèixer, en la categoria de millor oli fruitat verd amarg, amb el primer premi a “Camp de Bovera” i l’accèssit al “Camp i secció de Crèdit Bellaguarda”. En la categoria de fruitat verd dolç es va atorgar el primer premi al “Molí d’oli Gabriel Alsina” i l’accèssit se'l va edur el “Molí dels Torms”.  Finalment, en la categoria de millor fruitat madur, es va lliurar el premi a la “Cooperativa de la Granadella”.  Foto de grup dels olis guanyadors de la 54a edició de la Fira de l'Oli i les Garrigues. (1)

Durant el transcurs de l’acte la consellera Munté va afirmar que “he pogut comprovar com aquesta Fira va a més, innova i millora, creix el valor i creix el producte” a la vegada que va affirmar que aquesta innovació es duu a terme sense oblidar la genuïna tradició.Va voler remarcar també la capacitat per posicionar-se en un mercat cada cop més competitiu i va animar a tenir la màxima ambició perquè el producte base és el millor.

Al seu torn, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, va voler  felicitar als guanyadors per ser-hi un any més i elevar la qualitat de la Fira.  Es va mostrar orgullós de l’aposta dels productors en un any complicat pel que fa a les condicions meteorològiques i va remarcar l’excel·lència a nivell de productes de casa nostra es troba concentrada en aquesta Fira.  Taller de coca d'oli d'oliva verge extra

Finalment, el president de la Denominació d’Origen les Garrigues, Enric Dalmau, va afirmar que “cada any s’està millorant, s’està perfeccionant i ja som una gran referència en qualitat”. Va assenyalar que el pròxim repte és la internacionalització i va posar  de manifest la necessitat de què el canal Segarra ­– Garrigues sigui una realitat. 

D’altra banda, també es va dur a terme la tertúlia literària  “La veu de la Terra” on van intervenir els escriptors Vidal Vidal, Eduard Batllé, Francesc Pané, Miquel Àngel Estradé, entre d’altres i un taller de coca d’oliva verge extra amb ametlles de les Garrigues per als més menuts.