19.01.2022 |
Territoris.cat

Castelldans enceta la Festa Major amb un escala en hi-fi jove

Una trentena de joves i infants participen en l'actuació, el primer de la trentena d'actes previstos des d'avui i fins dissabte

El pregó oficial, a càrrec de Jordi Curcó, va encetar ahir el programa de festes
El pregó oficial, a càrrec de Jordi Curcó, va encetar ahir el programa de festes. Foto: Jaume Gasol
Castelldans enceta la Festa Major amb un escala en hi-fi jove

Una gran actuació per part dels més joves del municipi es va convertir ahir en el primer i multitudinari acte de la Festa Major de Castelldans, municipi que cada any festeja aquestes jornades els dies previs a la Diada Nacional de Catalunya. L'acte, organitzat per l'Associació de Joves "Lo Portal", va acabar amb la venda d’entrepans de llonganissa a la plaça a càrrec de la UE Castelldans. Prèviament havia tingut lloc la inauguració oficial de la festa amb el pregó al balcó de l'Ajuntament a càrrec de Jordi Curcó i Pueyo, director dels Serveis Territorials del departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya i fill del municipi.

La festa ha continuat aquest matí amb la batucada pels carrers del poble a càrrec dels nens i nenes del CEIP Timorell, que durant el curs han fet aquesta activitat extraescolar organitzada per l’AMPA. Avui també ha tingut lloc la processó en honor dels patrons Sant Fortunat i Santa Columba i les sardanes, dos dels actes que acostumen a aplegar més seguidors i que enguany, degut també al bon temps d'avui, han tingut una participació molt elevada.

Durant la resta dels dies grans i petits podran gaudir de la festa i dels actes programats, com l'esperat i animat partit de futbol-fang d'avui a les piscines, les cucanyes i el berenar popular de demà a la tarda i la III Cursa de "Trastos amb rodes" del diumenge.

Castelldans enceta la Festa Major amb un escala en hi-fi jove
comentaris