Cavalls i tallers d'arqueologia per donar a coneìxer els Vilars d'Arbeca

Unes 300 persones participen en la V Festa del Cavall a la fortalesa, que finalitza amb un dinar de germanor

Festa dels Cavalls a Vilars
photo_camera Els infants van prendre part en la festa a través de tallers

La fortalesa dels Vilars d'Arbeca va  tornar a ser diumenge, per cinquè any consecutiu, punt de trobada un munt d'amics durant la V Festa del Cavall, una jornada en la què grans i petits van aprofitar l'excel·lent dia de sol que va fer, una temperatura suau i un cel covert per núvols molt prims i escassos, per atansar-se fins al jaciment a gaudir d'uns tallers d'arqueologia que van comptar amb molta participació i interès. El taller, guiat per els arqueòlegs del jaciment, va donar el tret de sortida a la jornada amb tots els infants pastant fang i fent tobots.

Al llarg del matí més de 300 persones van poder gaudir de la festa, que va tenir com a punt àlgid l'arribada al jaciment de la trentena de cavalls que participaven a la cita i que van realitzar un recorregut per la zona de regadiu per fer la seva espectacular arribada a la fortalesa i realitzar tot seguit una exhibició de salts.
 
Durant la jornada a més, tots els visitants van aprofitar per conèixer de més a prop la realitat d'un jaciment que cada dia desperta més interès, i van conèixer les últimes troballes i novetats de la campanya d'excavacions d'aquest any. La cita va acabar amb l'habitual dinar de germanor que va aplegar als participants a la Sala República de l'Ajuntament d'Arbeca.

Aquesta festa es organitzada per l'Associació amics de Vilars amb la col·laboració de l'equip d'Investigació de la UDL i l'Ajuntament d'Arbeca

 

 

Comentaris