El celler Clos Pons enceta un cicle de tastos de vi al novembre

Dos sessions originals que tindran lloc els divendres 15 i 29 permetran conèixer la importància de la copa en un tast i com els diferents tipus de bóta milloren les propietats dels vins

Euard Pons, director general de Clos Pons, recollint els tres guardons durant la gala celebrada el passat divendres
photo_camera El celler de l'Albagés ha estat guardonat recentment als Premis Vinari

Conscients de que cada vegada són més les persones que volen gaudir del món del vi, el celler Clos Pons de l'Albagés ha organitzat el cicle "Novembre de tastos", una iniciativa que permetrà que els assistents coneguin aspectes del món del vi que no són fàcils de descobrir per un mateix. Aquesta proposta s'estructura en dos sessions, que tindran lloc els divendres 15 i 29 de novembre a les 20.30 hores i que comptarà amb descomptes per als socis del Club de Vins.

El primer tast, "La copa en el tast de vins", mostrarà com la forma de la copa pot fer canviar el sabor del vi. Les diferències poden ser tan importants, que qualsevol persona no experimentada en el tast pot apreciar les diferències. El fet que una copa sigui més gran o més petita, la boca més o menys ampla… determina que la percepció del vi sigui diferent. Aquesta sessió estarà impartida per Lluís Gras, responsable comercial de Riedel, una empresa Austríaca que des de 1756 és un dels líders mundials en la fabricació de copes. Onze generacions dedicades a l’evolució de les copes per millorar l’experiència del tast de vins. La sessió es tancarà amb uns aperitius servits en un ambient distès en el que podrem compartir les experiències. El preu d'aquesta sessió, que té un aforament limitat de 30 persones, és de 25 euros per als socis del Club de Vins, i de 30 per als no socis.

La segona sessió, "Tast de bótes amb l'enòleg", se celebrarà el 29 de novembre a les 20.30 del vespre amb l'enòleg del celler Martí Magrinyà. Un recorregut per l’interior del celler, en el que es podran tastar vins procedents de diverses varietats de raïm en diferents moments del seu envelliment en barrica. Durant aquest tast, els assistents podran coneìxer quins són els paràmetres que marquen l’evolució dels vins dins de les barriques. El tipus de fusta i el seu origen, la capacitat, el nivell de torrat, el fabricant…. són molts el elements que fan que les barriques aportin trets diferencials als vi. La sessió, que té un preu de 45 euros per als socis i 50 per als que no ho són, es tancarà amb uns aperitius servits en un ambient distès en el que podrem compartir les experiències.

La forma de la copa pot fer canviar el sabor del vi. Les diferències poden ser tan importants, que qualsevol persona no experimentada en el tast pot apreciar les diferències. El fet que una copa sigui més gran o més petita, la boca més o menys ampla… determina que la percepció del vi sigui diferent.

Tot això té una base científica que podreu conèixer de la mà de Riedel. Una empresa Austríaca que des de 1756 és un dels líders mundials en la fabricació de copes. Onze generacions dedicades a l’evolució de les copes per millorar l’experiència del tast de vins.

Aquesta formació sorprendrà als assistents per la seva originalitat. Una sessió diferent en el vi compartirà protagonisme amb les copes i en la que els participants aprendran que la copa és un element clau per poder gaudir dels vins.

La sessió es tancarà amb uns aperitius servits en un ambient distès en el que podrem compartir les experiències.

- See more at: http://www.grup-pons.com/clubdevins/esdeveniments/la-copa-en-el-tast-de-vins/#sthash.UXLsA1z7.dpuf

La forma de la copa pot fer canviar el sabor del vi. Les diferències poden ser tan importants, que qualsevol persona no experimentada en el tast pot apreciar les diferències. El fet que una copa sigui més gran o més petita, la boca més o menys ampla… determina que la percepció del vi sigui diferent.

Tot això té una base científica que podreu conèixer de la mà de Riedel. Una empresa Austríaca que des de 1756 és un dels líders mundials en la fabricació de copes. Onze generacions dedicades a l’evolució de les copes per millorar l’experiència del tast de vins.

Aquesta formació sorprendrà als assistents per la seva originalitat. Una sessió diferent en el vi compartirà protagonisme amb les copes i en la que els participants aprendran que la copa és un element clau per poder gaudir dels vins.

La sessió es tancarà amb uns aperitius servits en un ambient distès en el que podrem compartir les experiències.

- See more at: http://www.grup-pons.com/clubdevins/esdeveniments/la-copa-en-el-tast-de-vins/#sthash.UXLsA1z7.dpuf

La forma de la copa pot fer canviar el sabor del vi. Les diferències poden ser tan importants, que qualsevol persona no experimentada en el tast pot apreciar les diferències. El fet que una copa sigui més gran o més petita, la boca més o menys ampla… determina que la percepció del vi sigui diferent.

Tot això té una base científica que podreu conèixer de la mà de Riedel. Una empresa Austríaca que des de 1756 és un dels líders mundials en la fabricació de copes. Onze generacions dedicades a l’evolució de les copes per millorar l’experiència del tast de vins.

Aquesta formació sorprendrà als assistents per la seva originalitat. Una sessió diferent en el vi compartirà protagonisme amb les copes i en la que els participants aprendran que la copa és un element clau per poder gaudir dels vins.

La sessió es tancarà amb uns aperitius servits en un ambient distès en el que podrem compartir les experiències.

- See more at: http://www.grup-pons.com/clubdevins/esdeveniments/la-copa-en-el-tast-de-vins/#sthash.UXLsA1z7.dpuf

Comentaris