La Transisquella a l'Albagés estarà dedicada al ciclista Iñaki Lejarreta

La prova, que s'ha presentat avui i que tindrà lloc el proper diumenge 27 d'octubre, comptarà amb un homenatge al desaparegut esportista vasc, que durant anys va col·laborar amb la Transisquella

La presentació ha tingut lloc aquest matí a la Diputació de Lleida
photo_camera La presentació ha tingut lloc aquest matí a la Diputació de Lleida.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la presentació de la 7a edició de la Transisquella de l’Albagés, que se celebrarà diumenge 27 d’octubre i que aquest any estarà dedicat a Iñaki Lejarreta, un dels millors ciclistes de muntanya del món que va morir el passat mes de desembre atropellat per un vehicle a Iurreta (Bizkaia).

L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol; l’alcalde de l’Albagés, Albert Donés, i del director tècnic de la Transisquella, Òscar Donés. La cursa, que tal i com ha indicat Pujol es tracta d’una cita "totalment consolidada que permet els participants gaudir de l’esport i de l’entorn paisatgístic de les Garrigues", compta també amb una vessant solidària, ja que tots els beneficis obtinguts es donen cada anys a diferents projectes benèfics. Per la seva part l’alcalde de l’Albagés, Albert Donés, ha explicat que aquest any es farà un homenatge especial a Lejarreta, que durant anys va col·laborar amb la prova.

Els organitzadors han indicat que aquest any han augmentat el nivell tècnic de la cursa. El lloc de sortida i d’arribada de la prova és el Passeig de les Garrigues i els participants poden escollir entre dues rutes. Una de llarga amb 45 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 1.183 metres o una altra de més curta de 34 quilòmetres i un desnivell positiu de 795 metres. El nombre màxim de participants és de 300 i fins ara hi ha una seixantena d’inscrits. Els organitzadors també han destacat la implicació dels veïns del municipi, ja que la prova compta amb una setantena de voluntaris.

Comentaris