Un centenar d'infants gaudiran de les colònies d'esplai Apassomi

L'entitat celebra enguany el seu 25è aniversari

25 anys de colònies de l'esplai Apassomi
photo_camera Just abans d'emprendre el viatge, els més petits ja han començat a endinsar-se en el món de la ciència, que els acompanyarà aquests dies.

Un total de 83 infants d’entre 6 i 12 anys han marxat aquest matí de colònies amb el grup d’esplai Apassomi de les Borges, que aquest any celebra el seu primer quart de segle de vida. Acompanyats per 24 monitors voluntaris, el grup passarà 10 dies a Fogars de Montclús, al Montseny, durant els quals practicaran activitats com jocs, descoberta, tallers i dinàmiques diverses.

Les colònies d’estiu són, juntament amb els campaments, dues de les propostes més esperades pels infants de totes les que ofereix l’esplai Apassomi al llarg de l’any. Actualment el grup ultima els preparatius per celebrar aquest 25è aniversari, una efemèride que festejaran a finals d’any amb activitats per als mateixos infants, monitors i exmonitors, pares i col·laboradors.

La regidora de Governació, Núria Palau, s’ha mostrat molt satisfeta per la gran capacitat de convocatòria d’aquestes colònies, “una activitat amb una gran tradició a les Borges per on han passat més d’un centenar de monitors i més d’un miler d’infants”. Palau també ha volgut agrair el gran paper que desenvolupa l’esplai Apassomi en la formació i l’educació en valors dels nostres infants, “una gran tasca de voluntariat a través de la qual es formen millors persones i s’ajuda a construir una societat millor per al futur”.

Al llarg de l’any l’entitat organitza altres propostes d’oci per als infants i joves, com matins i tardes d’esplai cada dissabte i el grup d’excursions. Aquest any a més, han impulsat juntament amb la Fundació Fútbol Club Barcelona el projecte joves solidaris, a través del qual 13 adolescents s’han implicat en diferents iniciatives per tal de fer una aportació social al territori. L’esplai Apassomi està format íntegrament per monitors voluntaris i treballa amb infants i joves de la comarca, alguns dels quals estan derivats dels Serveis Socials del Consell Comarcal de les Garrigues.

comentaris