El Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Borges, prepara la seva obertura

Estarà disponible per als equips a mitjans de febrer, quan finalitzi la instal·lació del sistema d'enllumenat i de la calefacció a la pista

Visita al Centre de Tecnificació de Tennis Taula
photo_camera Al llarg de les obres tècnics i personalitats han realitzat visites periòdiques al Centre de Tecnificació de Tennis Taula

El Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Borges Blanques ja està gairebé del tot llest per la seva obertura, prevista per mitjans del mes de febrer, una vegada s’enllesteixi la instal·lació de la il·luminació i de la calefacció a la pista. Serà llavors quan la setantena d’integrants del Club de Tennis Taula Borges es traslladaran al nou equipament esportiu, que també acollirà partits de competició internacional a partir del mes de març, quan s'hagi completat la instal·lació del terra tècnic homologat per la Federació Internacional de Tennis Taula.

Durant aquesta setmana quedaran acabats els treballs de construcció del centre esportiu, que ja mostra quin serà el seu aspecte exterior, una imatge molt moderna que s’ha aconseguit gràcies a la instal·lació dels panells de vidre U-glas a la cara Nord de l’edifici, que aporten molta lluminositat a l’interior. El regidor d’Urbanisme i Esport, Francesc Mir, s’ha mostrat molt satisfet “de que les Borges tingui un edifici d’aquestes característiques, un nou equipament propi del segle XXI que a més, aprofita els condicionants de la climatologia local, concretament la llum exterior, per ser sostenible i estalviar costos energètics”. Aquesta claror natural es complementarà amb la il·luminació que proporcionaran les 28 pantalles amb tecnologia LED que s’instal·laran a finals de gener. Aquest sistema suposarà una reducció del 70% en el consum elèctric de l’edifici i s’amortitzarà al cap de 6 anys. Les pantalles LED també proporcionaran un gran estalvi en la despesa del manteniment, ja que la seva vida útil és molt llarga, i permetran la regulació del flux lluminós, el que possibilita que es pugui utilitzar la màxima potència requerida per la Federació durant els partits, i una potència inferior durant l’ús diari.

D’altra banda a mitjans del mes de gener quedarà instal·lada la calefacció a la pista, un sistema amb tubs radiants que té una gran eficiència energètica, ja que no escalfa l’aire existent, sinó que només irradia calor.

Actualment, tant l’Ajuntament com el club treballen per a què l’acte inaugural del nou pavelló pugui tenir lloc a la primavera i compti amb la participació d’alguna personalitat destacada.

Comentaris