Lliurament de diplomes del curs de formació ocupacional "Fórmula Jove"

Onze joves de 16 a 24 anys, han finalitzat amb èxit el programa formatiu d’Ajudant de magatzem i de cooperatives, impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. 

2013121719024066381 (1)
photo_camera Els alumnes que han superat el curs van rebre la certificació dels estudis.

Aquest matí ha tingut lloc al Consell Comarcal de les Garrigues l’entrega de diplomes als alumnes del curs d’Ajudant de magatzem i de cooperativa del projecte Fórmula Jove, posat en marxa a la comarca per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu, acompanyada del conseller de Joventut del Consell Comarcal, Jordi Sarlé, i de l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha estat l’encarregada d’entregar els diplomes als 11 joves d’entre 16 i 24 anys que han acabat amb èxit la formació. El programa Fórmula Jove està dirigit a joves de diferents orígens que van acabar els seus estudis d’ESO, però que no van continuar estudiant i que no han trobat feina o que són a l’atur des de fa temps.

Els joves de les Garrigues inscrits en el curs d’Ajudant de magatzem i de cooperativa han cursat una formació teòrica de 115 hores durant quatre setmanes i pràctiques professionals per un període de 72 hores en set cooperatives agrícoles de la comarca. Concretament, els joves han fet totes les tasques d’un mosso o ajudant de magatzem i la majoria d’ells també han realitzat tasques especifiques d’una cooperativa d’oli, ja siguin de moliner, descarregant, agafant mostres i fent els rendiments, com tasques d’etiquetatge, preparació de comandes i control d’albarans. Durant tot aquest procés han comptat amb un tutor de pràctiques que els guiava en la realització d’aquestes tasques.

Del total de 13 alumnes que van començar el curs, 11 l’han finalitzat amb èxit i han rebut el certificat conforme han pres part i han superat els objectius marcats pel programa Fórmula Jove. Actualment 3 alumnes procedents d’aquest programa estan treballant a la cooperativa on han fet les pràctiques.

Un altre dels objectius del programa és reorientar els joves cap al món educatiu, i en aquest aspecte, un d’ells ja ha manifestat la seva voluntat de continuar amb estudis relacionats amb l’oli i matricular-se al curs vinent al Cicle Formatiu de Grau Mitja d’Olis d’Oliva i Vins que es cursa a l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.

Del total d’alumnes que han cursat el programa formatiu, 10 d’ells obtindran el certificat de Seguretat en la Conducció de Carretons Elevadors. A més, tots els alumnes que compten amb el Carnet de conduir B, rebran el carnet de carretoners (4 alumnes).

L’objectiu del Consell Comarcal, tal i com marca el mateix projecte es continuar tutoritzant aquests joves per tal d’ajudar-los, reorientant-los tant en la inserció al mon laboral com en la continuïtat d’estudis relacionats o no amb el món de l’oli. Les cooperatives de les Garrigues que han col·laborat amb el projecte Fórmula Jove i han acollit alumnes ens pràctiques són: ACTEL GRUP-Cooperativa Agrolés de les Borges Blanques (2 joves en pràctiques), Cooperativa del Camp de l’Albagés (1 jove en pràctiques), Cooperativa del Camp de l’Albi (1 jove en pràctiques), Cooperativa del Camp l’Arbequina d’Arbeca (2 joves en pràctiques), Cooperativa la Borgenca de les Borges Blanques (1 jove en pràctiques), Cooperativa del Camp Sant Fortunat de Castelldans (2 joves en pràctiques) i Cooperativa del Camp de Vinaixa (2 joves en pràctiques).

Comentaris