08.08.2022 |

Cervià commemora el centenari de la Casa de la Vila

La Comissió del Centenari ha organitzat dotze actes per aquest 2013, que arrencaran demà a la Sala del poble
L'Ajuntament de Cervià, obra de l'arquitecte Morera i Gatell.
L'Ajuntament de Cervià, obra de l'arquitecte Morera i Gatell.
Cervià commemora el centenari de la Casa de la Vila

L'edifici de l'Ajuntament de Cervià arriba aquest 2013 als cent anys d'història. La construcció, inaugurada l'any 1913, va ser encarregada a l'arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell, un reconegut arquitecte modernista, i inicialment acollia també les escoles.

Amb l'objectiu de commemorar un nombre tant significatiu d'anys com als que arrriba ara l'Ajuntament, la Comissió del Centenari ha organitzat una dotzena d'actes que s'allargaran durant tot l'any. El tret de sortida tindrà lloc demà a les 19.00 hores a la Sala del poble, on tindrà lloc l'acte institucional del centenari presidit per l'alcaldessa Gemma Manresa. Una membre de la Comissió, Maria Martí, presentarà el programa d'actes i seguidament l'historiador Josep Rubió oferirà una introducció històrica a l'edifici de l'Ajuntament. Clourà l'acte la coral interpretant l'Himne a Cervià.

El programa, que compta amb la col·laboració de totes les entitats municipals, inclourà conferències sobre el Modernisme, l'ofici del picapedrer a Cervià, la història dels municipis a Catalunya i l'evolució del nostre model educatiu, entre altres temes. Pel que fa als més petits, també hi haurà un lliurament de premis del concurs escolar de redacció i dibuix que se celebrarà el 15 de maig i diversos actes culturals. Entre aquests últims destaquen el teatre del dia 26 de maig consistent en un espectacle amb poemes de Salvador Espriu, just l'any que es celebra el centenari del naixement del poeta d'Arenys.

També hi haurà temps per recordar com era antigament l'Ajuntament i les escoles de Cervià, a través de l'exposició que tindrà lloc el 30 de juny i per gaudir d'un concert nocturn al mig de l'agost amb la Ruta de les estrelles, quan sis músics lleidatans amenitzaran la nit del 23 d'agost a la plaça.

Durant la festa major del municipi, que tindrà lloc a finals de setembre, la Comissió del Centenari homenatjarà als alcaldes que ha tingut el municipi al llarg de la seva història i a finals d'any, el 22 de desembre, tindrà lloc l'acte de clausura, que consistirà en una jornada que inclourà un concert, jocs de pirotècnia i l'acte oficial. Una llangonissada popular a la plaça tancarà les celebracions.

Cervià commemora el centenari de la Casa de la Vila
comentaris