Cérvoles Celler commemora dues dècades fent una aposta de futur per la garnatxa

El celler del grup Tomàs Cusiné segueix apostant per la viticultura sostenible i, en aquest sentit, des del 2016 les vinyes de Cérvoles Celler compten amb la certificació ecològica.

Tomàs Cusiné commemora el vinté aniversari amb l'equip de Cérvoles Celler
photo_camera Tomàs Cusiné commemora el vinté aniversari amb l'equip de Cérvoles Celler

Cérvoles Celler commemora enguanydues décades i ho fa mantenint l'aposta que l'ha caracteritzat des dels seus inicis, centrada en l'elaboració de vins de finca de gran qualitat i amb personalitat, els quals representen una expressió clara del territori garriguenc on es conreen. Endegat per Tomàs Cusiné, es tracta del primer projecte de viticultura de muntanya que es va posar en marxa a Catalunya. Després d'aquests 20 anys, Cérvoles Celler inicia una nova etapa que posa el focus en la regeneració dels seus vins i en la recuperació de varietats autòctones de vinya i molt especialment la garnatxa. Després d'incorporar una nova finca, el 2016 va iniciar un projecte d'investigació amb aquesta varietat, amb la voluntat que la garnatxa esdevingui el pilar fonamental de tota la gamma de vins de Cérvoles Celler. El primer fruit d'aquest nou projecte és el llançament al mercat del primer vi monovarietal de garnatxa del celler lleidatà.

inicia una nova etapa que posa el focus en la regeneració dels seus vins i en la recuperació de varietats autòctones de vinya i molt especialment la garnatxa

Tomàs Cusiné presenta el seu projecte de vins garnatxa en finques de muntanyaCoincidint amb el seu vintè aniversari, Cérvoles Celler inicia una nova etapa encarada en la regeneració dels seus vins i en la recuperació de varietats autòctones de raïm del territori, com són el macabeu i la garnatxa. El 2016, el celler lleidatà va posar en marxa un projecte de recerca entorn de la garnatxa i que s'ha traduït ara en el llançament al mercat del primer vi elaborat únicament amb aquesta varietat, sota el nom de Garnatxa de Cérvoles. Actualment, Cérvoles Celler compta amb 55 hectàrees de vinya, de les quals 20 ha ja són de garnatxa, després d'incorporar una la finca del Castell a la Pobla de Cérvoles. 

Cusiné va viure el descobriment de les vinyes de la Pobla de Cérvoles com una oportunitat per replantejar el seu treball com a viticultor, assumint un profund compromís amb el paisatge de les Garrigues i amb la seva gent

Recerca de vins monovarietals amb la base de garnatxaTomàs Cusiné remarca que Cérvoles Celler segueix sent la punta de l'iceberg pel que fa a qualitat i a la gamma alta de vins dins el grup empresarial encapçalat per Cusiné i que, a banda de Cérvoles Celler, integren els cellers del Castell del Remei, Tomàs Cusiné i Cara Nord. El grup vitivinícola manté la seva vocació d'arribar a nous mercats ja que actualment entre un 50-60% dels seus vins s'exporten a altres països.

Cérvoles Celler, dins la DO Costers del Segre, celebra 20 anys d'història elaborant vins de finca d'alta qualitat. Tomàs Cusiné, propietari del celler, va emprendre el repte amb el propòsit de retre homenatge a un territori vinícola ancestral, el de la Pobla de Cérvoles, recuperant una pràctica que en aquells dies no propiciava major interès en el món del vi: la viticultura de muntanya. Habituat a treballar la vinya en les planes d'Urgell -en els dominis de Castell del Remei, propietat que la seva família va adquirir l'any 1982- Cusiné va viure el descobriment de les vinyes de la Pobla de Cérvoles com una oportunitat per replantejar el seu treball com a viticultor, assumint un profund compromís amb el paisatge de les Garrigues i amb la seva gent. El projecte representava també un retorn als orígens, sense donar l'esquena als avenços tecnològics. 

Comentaris