Cinc formacions es presenten a les eleccions de les Borges Blanques

Junts, amb l'alcaldessa Núria Palau com a nova candidata, i Borges per la República, sense Esquerra, que fa llista pròpia, buscaran mantenir-se al consistori i augmentar resultats
El balcó de l'Ajuntament de les Borges, durant els dies de Festa Major - Foto:
photo_camera Imatge d'arxiu del balcó de l'Ajuntament de les Borges

La passada legislatura es va fer evident la igualtat entre Junts, amb 1.418 vots, i la candidatura d'unitat Borges per la República, amb 1.263 vots. Junts va poder governar amb 7 regidors, mentre que Borges per la República es va quedar a l'oposició amb 6 representants. El llavors cap de llista de l'espai postconvergent, Enric Mir, va ser revalidat com a alcalde. Tanmateix, l'any 2021 Núria Palau va prendre el relleu de Mir que va deixar l'alcaldia i l'acta de regidor. En aquests nous comicis Palau es presentarà per primera vegada com a cap de llista i s'enfrontarà a Borges per la República i ERC, per separat. També hi concorren PP i PSC, que intentaran entrar a l'Ajuntament.

Els candidats de les formacions

L'alcaldessa Núria Palau encapçalarà la candidatura de Junts per les Borges Blanques-Compromís Municipal (CM), i buscarà repetir la victòria del seu grup i augmentar el marge respecte als seus oponents. Palau pren el relleu d'Enric Mir, alcalde des del 2011 i fins al 2021, que li va passar el testimoni a mitja legislatura. Josep Ramon Farran torna a ser el cap de llista de Borges per la República-per Tu (Bx Rep-xtu) i buscarà consolidar el camí començat el 2019. ERC es presenta per separat amb Salvador Noguera al capdavant, qui fou número tres de Borges per la República-Som Primàries-Acord Municipal (BxRep-AM) durant la legislatura passada.

El Partit Popular (PP) es presenta de nou amb Jose Luis Pardo com a número u. L'anteriorment, número tres de Compromís per les Borges-Candidatura de Progrés (CxLB-CP), Xavier Gispert Pedrol, lidera enguany la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP). Ambdós candidats buscaran entrar al consistori.

Ciutadans no es presentarà a les eleccions municipals a les Borges Blanques; a les anteriors sí que ho va fer, però va quedar fora

Compromisos amb les Borges

Junts per les Borges Blanques destaca el seu compromís amb el benestar, les oportunitats de futur i la qualitat de vida de totes les persones del municipi. Amb mesures com l'augment de l’atenció a les persones, impulsant noves iniciatives culturals i millorant les infraestructures, entre altres. El programa de Núria Palau preveu un increment de la vigilància, pretén promoure una nova residència per a gent gran i eliminar barreres arquitectòniques per a l'accessibilitat.

Borges per la República subratlla com a prioritat la cohesió social del municipi i la necessitat d'articular un projecte que vagi més enllà del dia a dia. Des de la candidatura d'unitat aposten per mesures com la implementació del Pla de Mobilitat Urbana, la recuperació d'un tècnic en dinamització econòmica, la creació d'una borsa d'habitatge municipal, la recuperació de la gestió de l'aigua i la creació d'una comunitat energètica local, entre altres.

ERC, que es presenta per lliure, demana el vot per garantir un govern progressista i independentista a les Borges Blanques. Esquerra alerta sobre els problemes de seguretat, pels quals implementaria mesures com l'augment dels cossos de seguretat locals, el control del padró o la creació d'un pla de cohesió social. Des de la formació independentista asseguren tenir un compromís amb la creació de sòl industrial. Volen desenvolupar un Pla Integral de Rehabilitació del Comerç, potenciar la fira de l'Oli i crear un Pla Municipal d'Estalvi d'Aigua.

Comentaris