30.11.2022 |
Territoris.cat

La comarca acomiada l'estiu amb nombroses festes majors

Els quatre dies de gresca a Juneda donen pas a les celebracions de Fulleda, Bellaguarda i Vinaixa

Juneda Correfocs4
Una escenificació de l'entrada de les tropes de Felip V va encetar el Correfoc de Juneda
La comarca acomiada l'estiu amb nombroses festes majors

La comarca sencera ha encetat la darrera setmana d'agost a ritme de festa. I és que nombrosos municipis de les Garrigues celebren durant aquests dies la seva Festa Major, mentre que d'altres esperen amb paciència el seu torn, que arribarà durant el mes de setembre. Una de les localitats que tradicionalment compta amb més visitants durant les festes és Juneda, que aquest dilluns va tancar quatre dies de gresca amb un balanç "molt positiu", segons ha explicat el regidor responsable d'aquesta àrea, Aibert Garriga, que ha agraït "la gran resposta per part del públic". Si bé Juneda sempre ha estat un municipi que ha donat molta repercussió als seus actes de la Festa Major, aquest any l'èxit ha vingut també per les modificacions horàries que s'han fet, el que ha propiciat una major assistència als actes. 

En concret, s'ha canviat l'hora de tots els concerts, que enlloc de celebrar-se a les dotze de la nit, han tingut lloc a les sis de la tarda. "D'aquesta manera hem aconseguit que molta gent del poble, sobretot adults, que ja no anaven a les actuacions musicals perquè consideraven que era massa tard, tornessin a assistir-hi", ha explicat Garriga. Aquest canvi també ha fet que de retruc els concerts del jovent comencessin abans, "motiu pel qual també hem tingut més visitants foranis", ha afirmat. Finalment el regidor ha dit que la iniciativa, tindrà continuïtat "perquè el balanç no pot ser més positiu".

Tot i que la pluja va fer acte de presència el dissabte, la Festa Major de Juneda va comptar amb una molt bona entrada, "tant de gent del poble i de la resta de la comarca com de fora", ha explicat el regidor. No obstant, la tempesta només va fer que se suspengués un dels actes, el Correfoc, que es va traslladar a la nit de dissabte.

Com a novetat d'enguany, els Rojos de Junda van oferir un Correfoc infantil, una iniciativa que va comptar amb molt bona acollida per part de tots els participants, ja que Juneda és un dels municipis on els foc i la pirotècnia compten amb més afició. El mateix dia també va tenir lloc el tradicional repic de campanes i una animada cercavila pels carrers del poble que va marcar l’inici de les festes. Altres actes que va tenir lloc durant el cap de setmana van ser l'actuació de les majorets, els gegants i capgrossos i la música, amb el concert de l'orquestra Montgrins i la Nit Jove al parc Alegria amb laTroba Kung-Fú i Raggatunning. Per últim el dilluns també es va celebrar la històrica cursa ciclista 51è Trofeu Vila de Juneda.

La Festa Major de Juneda ha donat pas a les de Vinaixa, Bellaguarda, l'Albagés i Fulleda, que arrencaran aquest cap de setmana. No obstant, aquest últim municipi viurà avui el primer dia de gresca amb una activitat dirigida als infants, inflables a la piscina. Demà hi haurà actes pensats per a tothom, com l'escala en hi-fi, amb l'actuació dels nens i les nenes del poble i la caminada nocturna i sopar al Racó del Bolet, com a preludi de les Festa Major. Durant els propers dies destaquen les actucions musicals a càrrec de Munt Band, Crystal i Boulevard, a més de Dj's locals, els àpats populars, els espectacles al carrer i l'esperada elecció de la Pubilla i l'Hereu 2014, que tindrà lloc divendres a la nit.

La comarca acomiada l'estiu amb nombroses festes majors
comentaris