05.08.2021 |
Territoris.cat

Comencen els treballs a la nova zona esportiva de les Borges

L'espai, que inclourà elements esportius, estarà llest d'aquí a tres setmanes

Carrer Maria Codina i Tennis Taula Borges
L'accés a la nova zona serà des del carrer Maria Codina i des de dins a les piscines.
Comencen els treballs a la nova zona esportiva de les Borges

L'Ajuntament de les Borges va començar divendres els treballs d'arranjament del nou espai lúdic-esportiu ubicat entre el nou Centre de Tecnificació de Tennis Taula i el recinte de les piscines, una zona que estarà llesta d’aquí a tres setmanes, “perquè els veïns en puguin gaudir durant l’estiu”, ha explicat Francesc Mir, regidor d’Urbanisme i Esports. Aquest nou equipament es pot dur a terme gràcies a l'aprovació inicial, durant el Ple extraordinari del passat dijous a la nit, d'una modificació del pressupost de 90.500 euros, dividits en dues partides de 42.000 euros i 48.500 euros. La primera partida permetrà la construcció d’aquest nou espai lúdic-esportiu, mentre que la segona està destinada a la reposició de la malmesa xarxa de sanejament del carrer Caputxins.

La zona, d’uns 1.000 m², comptarà amb elements esportius, com anelles, barres paral·leles, una cistella de bàsquet i una porteria, i amb jocs per als infants, concretament un tobogan i gronxadors. El nou espai, que segons ha afirmat el regidor “ajudarà a dignificar encara més l’entorn d’aquesta zona de la ciutat, més allunyada del centre”, també comptarà amb una zona verda i terra de sauló, i tindrà enllumenat nou a més d’una font i elements de mobiliari urbà. El nou equipament formarà part del recinte de les piscines, des d’on s’hi podrà accedir durant el dia al llarg de tot l’estiu. A partir de les 20.00 hores es tancarà aquest accés però s’hi podrà anar des de l’entrada ubicada al carrer Maria Codina. A més, Mir ha avançat que “durant la resta de l’any, la zona lúdic-esportiva romandrà oberta a la població, complint l’objectiu de quedar al servei de tots els veïns i veïnes de les Borges”. Per últim el regidor ha destacat la utilitat d’aquesta actuació “que se suma a la resta de zones d’oci del municipi creades recentment, com el parc infantil al Terrall i l’espai d’esbarjo de davant de la Llar d’Infants dels Frares, amb l’objectiu de donar una millor qualitat de vida als nostres veïns”.

Pel que fa a la reposició de les infraestructures del carrer Caputxins, començarà quan finalitzi el curs escolar, ja que aquest vial dóna accés a un dels dos centres educatius de la població, el col·legi Mare de Déu de Montserrat. L'obra és, segons Mir, “clarament necessària i que permetrà solucionar les filtracions que actualment provoca la xarxa de clavegueram, degut a que és antiga i massa estreta”. Els treballs consistiran en renovar per complet la xarxa de sanejament, el que comportarà la pavimentació del carrer excepte de les voreres, que es troben en bon estat, i finalitzaran abans de la Festa Major.

La modificació de crèdit va ser aprovada amb tots els vots a favor dels regidors presents a la sessió del passat dijous, concretament els set de l'equip de govern (CiU i IBB), tres d'ERC i un de la CUP (amb l'absència d'una de les integrants d'ERC i de la regidora socialista).

Comencen els treballs a la nova zona esportiva de les Borges
comentaris