02.07.2022 |
Territoris.cat

El conseller Homs inaugura el nou Centre de Tennis Taula de les Borges

L'acte ha comptat amb la presència de més de 300 persones, la majoria veïns de la població i jugadors del club

El conseller Francesc Homs i l'alcalde Enric Mir s'enfronten a la taula de tennis.
El conseller Francesc Homs i l'alcalde Enric Mir s'enfronten a la taula de tennis.
El conseller Homs inaugura el nou Centre de Tennis Taula de les Borges

El conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha inaugurat aquest dissabte el nou Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Borges Blanques, “un equipament de país que exemplifica aquesta idea d’equilibri territorial segons la qual no tot ha de passar a les grans concentracions urbanes”, ha explicat. Durant el seu discurs Homs també ha subratllat “l’excepcionalitat d’aquesta inauguració en una època en la qual no en podem fer massa” i ha explicat que “només que disposéssim una mica més dels diners que paguem i no tornen, alguna inauguració més podríem fer”.

Durant l’acte, Homs ha estat acompanyat per l'alcalde de les Borges, Enric Mir; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro i altres representants institucionals. Tots ells han visitat l’Ajuntament de les Borges, on el conseller Homs ha signat el llibre d’honor, i posteriorment s’han dirigit al nou Centre de Tecnificació, on els esperaven més de 300 assistents, la majoria veïns i veïnes de la població i entrenadors, jugadors i exjugadors del club vestits amb una samarreta commemorativa. Seguidament la comitiva d’autoritats, a la què s’hi ha sumat el president del club borgenc, Enric Vall; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso; el president de la Representació Territorial a Lleida de la Federació Catalana de Tennis Taula, Jordi Fontanet, i el president de la Federació Catalana de Tennis Taula, Joan Arnau, ha realitzat una visita per les instal·lacions del nou equipament.

Acte seguit el bisbe de Lleida Joan Piris, ha beneït el centre i poc després el president del club, Enric Vall, ha estat l’encarregat d’encetar els parlaments. Vall ha promès “treball i esforç per tirar endavant aquest projecte” a tots els assistents. En els parlaments també han intervingut breument Jordi Fontanet i Imma Manso i a continuació el president de la Diputació, Joan Reñé, que ha lloat “la tasca del club com a referent a les Borges i a Lleida, no només a nivell esportiu, sinó també per haver aconseguit implicar la ciutat en aquest projecte que defensa valors com el treball, l’esforç i la convivència”. Seguidament l’alcalde Enric Mir ha mostrat la seva satisfacció “en aquest dia històric que certifica el que a les Borges hem aconseguit, una fita a l’abast de ben pocs i des d’on contribuïm a ubicar al mapa la nostra ciutat i les Garrigues gràcies a l’esforç i la perseverància de molta gent”. Finalment, Mir ha volgut reconèixer la importància del planter del club, “els millors ambaixadors del territori”.  L'acte ha finalitzat amb una exhibició de tennis taula a càrrec dels jugadors del primer equip del CTTBorges, Marc Duran, José Luís Andrade, Kou Lei i Vladlslav Koutsenko, en el qual també s’hi han incorporat el representants institucionals.  

L'equipament esportiu ha tingut un cost final de 686.316,35 euros, finançats per la Generalitat de Catalunya (61,92%), per la Diputació de Lleida (18,94%), pel Consejo General de Deportes (14,57%), finalment per l'Ajuntament de les Borges, que ha aportat el 4,56% restant. L'edifici està format per dos parts: la primera destinada a les funcions de recepció, vestuaris, i oficines, i l'altra destinada a la pràctica esportiva. El Centre compta amb una pista de 705m quadrats, on s'hi han col·locat 12 taules reglamentàries de manera simultània. Pel que fa a la capacitat, l'equipament té una grada extensible on hi caben 55 persones.

El conseller Homs inaugura el nou Centre de Tennis Taula de les Borges
comentaris