05.12.2021 |
Territoris.cat

El compositor de cantants famosos Luis Manuel Ruiz fa actuacions solidàries als carrers de les Borges

Luis Manuel Ruiz, autor i compositor de les lletres de cantants famosos, està actuant aquests dies als carrers i locals de les Borges, en el marc de la seva ronda de concerts “Girando en la calle”.

Luis Manuel Ruiz actuant al Bar de Vidre de les Borges
Luis Manuel Ruiz actuant al Bar de Vidre de les Borges.
El compositor de cantants famosos Luis Manuel Ruiz fa actuacions solidàries als carrers de les Borges

Luis Manuel Ruiz, autor i compositor de les lletres de cantants famosos com Sergio Dalma, Diango, Fran Perea o Rosa López, entre d’altres, està actuant aquests dies als carrers i locals de les Borges, on hi conserva molts bons amics i grans records, en el marc de la seva ronda de concerts Girando en la calle, a benefici de l’ONG Planeta Elisa, que recapta fons per investigar malalties desconegudes.

Equipat amb un amplificador i la seva guitarra, Ruiz va actuar aquest dijous a la nit al Bar de Vidre del Pavelló de l’Oli de les Borges, davant d’una cinquantena de persones; i aquest divendres, entre altres indrets, actua davant de diferents establiments a la Plaça Porxada de la capital de les Garrigues; i aquest dissabte al matí té previst fer-ho al matí en el Mercat d’últimes rebaixes d’estiu, i a les 23 hores al Mesón del Norte, al Passeig del Terrall de les Borges. Prèviament, amb aquesta gira ja ha visitat ciutats importants de l’Estat espanyol com Cadiz, Madrid o Donosti, entre altres.

Luis Manuel Ruiz va néixer a Huelva el 1964, i tot i que toca la guitarra des dels 12 anys, als 21 va aprovar unes oposicions a ferroviari i RENFE el va destinar a les Borges Blanques. Allí va formar un grup de música anomenat Los escondidos, que a finals dels 80 i fins a mitjans dels 90 va dur a terme nombroses actuacions. 
Al 1999 va decidir deixar RENFE i iniciar una carrera musical en solitari que, l’any 2000, el va portar a traslladar-se a Madrid i a fitxar per la discogràfica EMI Music, com a compositor i autor. Aquell mateix any, el cantant Sergio Dalma posaria veu per primera vegada a una cançó escrita i composta per Luis Manuel, No me digas que no. Des d’aleshores porta elaborades 16 composicions per a Dalma, entre les que figura el darrer èxit del cantant català que encara sona a les emissores de ràdio, Tu mi bella.
Entre altres, també ha composat i escrit la coneguda cançó Cuneta conmigo per a Fran Perea, o altres cançons per a Diango, Rosa López o Roko, que es poden consultar a la seva pàgina de Facebook: Luis Manuel Ruiz “Canciones para otras bocas”. A més, al llarg de la seva trajectòria també ha fet nombroses bandes sonores de sèries i telenovel·les per a TV i ha treballat per a companyies com Warner, Universal, Vale Music, entre altres. 
Actualment, fa un parell d’anys que treballa per a Sony ATV i és membre fundador de l’ONG Planeta Elisa, a qui destina la ronda d’actuacions de presentació del seu nou disc Girando en la calle. A més de donar-lo a conèixer, en el transcurs de les actuacions, el polifacètic artista, aprofita per a presentar el seu 2n llibre, El Planeta Elisa, on hi ha una vuitantena de relats curts de temàtiques diverses i del qual es destina una part dels beneficis a la mateixa ONG.
 

El compositor de cantants famosos Luis Manuel Ruiz fa actuacions solidàries als carrers de les Borges
comentaris