El compositor de cantants famosos Luis Manuel Ruiz fa actuacions solidàries als carrers de les Borges

Luis Manuel Ruiz, autor i compositor de les lletres de cantants famosos, està actuant aquests dies als carrers i locals de les Borges, en el marc de la seva ronda de concerts “Girando en la calle”.

Luis Manuel Ruiz actuant al Bar de Vidre de les Borges
photo_camera Luis Manuel Ruiz actuant al Bar de Vidre de les Borges.

Luis Manuel Ruiz, autor i compositor de les lletres de cantants famosos com Sergio Dalma, Diango, Fran Perea o Rosa López, entre d’altres, està actuant aquests dies als carrers i locals de les Borges, on hi conserva molts bons amics i grans records, en el marc de la seva ronda de concerts Girando en la calle, a benefici de l’ONG Planeta Elisa, que recapta fons per investigar malalties desconegudes.

Equipat amb un amplificador i la seva guitarra, Ruiz va actuar aquest dijous a la nit al Bar de Vidre del Pavelló de l’Oli de les Borges, davant d’una cinquantena de persones; i aquest divendres, entre altres indrets, actua davant de diferents establiments a la Plaça Porxada de la capital de les Garrigues; i aquest dissabte al matí té previst fer-ho al matí en el Mercat d’últimes rebaixes d’estiu, i a les 23 hores al Mesón del Norte, al Passeig del Terrall de les Borges. Prèviament, amb aquesta gira ja ha visitat ciutats importants de l’Estat espanyol com Cadiz, Madrid o Donosti, entre altres.

Luis Manuel Ruiz va néixer a Huelva el 1964, i tot i que toca la guitarra des dels 12 anys, als 21 va aprovar unes oposicions a ferroviari i RENFE el va destinar a les Borges Blanques. Allí va formar un grup de música anomenat Los escondidos, que a finals dels 80 i fins a mitjans dels 90 va dur a terme nombroses actuacions. 
Al 1999 va decidir deixar RENFE i iniciar una carrera musical en solitari que, l’any 2000, el va portar a traslladar-se a Madrid i a fitxar per la discogràfica EMI Music, com a compositor i autor. Aquell mateix any, el cantant Sergio Dalma posaria veu per primera vegada a una cançó escrita i composta per Luis Manuel, No me digas que no. Des d’aleshores porta elaborades 16 composicions per a Dalma, entre les que figura el darrer èxit del cantant català que encara sona a les emissores de ràdio, Tu mi bella.
Entre altres, també ha composat i escrit la coneguda cançó Cuneta conmigo per a Fran Perea, o altres cançons per a Diango, Rosa López o Roko, que es poden consultar a la seva pàgina de Facebook: Luis Manuel Ruiz “Canciones para otras bocas”. A més, al llarg de la seva trajectòria també ha fet nombroses bandes sonores de sèries i telenovel·les per a TV i ha treballat per a companyies com Warner, Universal, Vale Music, entre altres. 
Actualment, fa un parell d’anys que treballa per a Sony ATV i és membre fundador de l’ONG Planeta Elisa, a qui destina la ronda d’actuacions de presentació del seu nou disc Girando en la calle. A més de donar-lo a conèixer, en el transcurs de les actuacions, el polifacètic artista, aprofita per a presentar el seu 2n llibre, El Planeta Elisa, on hi ha una vuitantena de relats curts de temàtiques diverses i del qual es destina una part dels beneficis a la mateixa ONG.
 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement