27.01.2022 |
Territoris.cat

Presentació de l’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya al Priorat

El proper dijous, 27 d’agost, a les 20,00 h. es realitzarà al local “La Societat” del municipi de Pradell de la Teixeta (Priorat – Tarragona) la presentació de l’entitat municipalista AMEC (Associació Municipis Eòlics de Catalunya).

Foto Sant Guim de Freixenet
Presentació de l'AMEC a Sant Guim de Freixenet.
Presentació de l’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya al Priorat

El proper dijous, 27 d’agost, a les 20,00 hores es realitzarà al local La Societat del municipi de Pradell de la Teixeta (El Priorat) la presentació de l’entitat municipalista AMEC (Associació Municipis Eòlics de Catalunya). L’acte comptarà amb la presència de Mª Mar Amorós, alcaldessa de Pradell de la Teixeta i Carlos Gibert, alcalde de la Granadella i President de l’AMEC.

El passat 13 d’agost l’entitat es va presentar al municipi de Sant Guim de Freixenet (La Segarra). Acte que va comptar amb 20 persones assistents, la majoria representants de municipis amb instal·lacions eòliques de les comarques de la Segarra i l’Anoia.

L’AMEC, constituïda l’octubre de 2014, té per finalitat representar, defensar i promoure els interessos del municipis eòlics catalans, així com l’elaboració d’estudis, la difusió del coneixement del règim jurídic regulador, i oferir serveis de suport jurídic, administratiu i tècnic als ens locals associats.

Una de les primeres actuacions de l’associació ha estat l’edició del llibre Impacte econòmic de les centrals eòliques en els pressupostos municipals a Catalunya realitzat pel geògraf de la URV, Sergi Saladié, el qual es presentarà el mateix dijous. L’estudi permet conèixer l’impacte dels ingressos procedents de les centrals als pressupostos municipals, així com els percentatges dels seus beneficis que recauen en els municipis, entre altres qüestions. Tots els assistents a la presentació seran obsequiats amb un exemplar del llibre.

Presentació de l’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya al Priorat
comentaris