16.09.2021 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal aprova l’adhesió de les Garrigues a l’Associació Leader de Ponent

El darrer Ple del Consell Comarcal de les Garrigues va aprovar la participació de les Garrigues a l’Associació Leader de Ponent, que s’encarregarà de gestionar els ajuts Leader del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020.

ple garrigues
Ple del Consell Comarcal de les Garrigues.
El Consell Comarcal aprova l’adhesió de les Garrigues a l’Associació Leader de Ponent

El darrer Ple del Consell Comarcal de les Garrigues, celebrat el 22 de gener, va aprovar per 10 vots a favor de CiU, i 8 en contra del PSC i ERC, la participació de les Garrigues a l’Associació Leader de Ponent, un organisme de nova creació que aglutinarà els grups d’acció local de les Garrigues, el Segrià Sud, l’Urgell i el Pla d’Urgell, i que s’encarregarà de gestionar els ajuts Leader del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020.

El president del Consell Comarcal, Juli Muro, celebra l’aprovació de la proposta, és una bona notícia per a la comarca perquè suposa poder continuar dotant el territori d’unes ajudes imprescindibles per al seu desenvolupament.

Tot i això, ha declarat que hagués preferit l’aprovació per unanimitat per part de tots els grups, ja que, en cas de no haver-se aprovat l’adhesió, les Garrigues hauria quedat fora de l’Associació Leader de Ponent i no hauria pogut acollir-se a les properes convocatòries d’ajuts Leader.

Per tal de crear l’Associació Leader de Ponent, a finals de gener es presentarà la documentació per obtenir les acreditacions i es preveu que a l’abril ja pugui estar creada i en funcionament. L’atenció al ciutadà es continuarà donant a cada comarca als punts d’informació per al desenvolupament rural.

I en el cas de les Garrigues, l’actual organisme encarregat d’aquesta tasca, el Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori, mantindrà les seves funcions fins a finals de 2015, gestionant les peticions de la 4a, 5a i 6a convocatòries Leader que estan actualment en tràmit. En concret, la 4a i 5a convocatòries estan pendents de certificació que les inversions s’han realitzat. Pel que fa a la 6a convocatòria, el Departament ha d’emetre les resolucions aprovant els ajuts sol·licitats.

Els sol·licitants dels ajuts de la 5a i la 6a convocatòries tenen termini fins al 30 de juny per a fer les inversions per les quals han demanat ajuts.

El Consell Comarcal aprova l’adhesió de les Garrigues a l’Associació Leader de Ponent
comentaris