El Consell Comarcal engega un programa per reduir l'atur entre els joves de les Garrigues

El Consell Comarcal de les Garrigues, a través de l'Oficina Jove, ha engegat el Programa de Garantia Juvenil, una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil, adreçada a joves entre 16 i 24 anys, que ni estudien ni treballen.

Programa Garantia Juvenil
photo_camera Infografia del Programa de Garantia Juvenil que es durà a terme a les Garrigues.

El Consell Comarcal de les Garrigues, a través de l'Oficina Jove de les Garrigues, ha engegat el Programa de Garantia Juvenil. Es tracta d'una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil, adreçada a joves entre 16 i 24 anys, o menors de 30 en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que ni estudien ni treballen.

En un termini de quatre mesos, la Generalitat de Catalunya es compromet a oferir-los una oferta de feina, pràctiques o formació.

D'altra banda, el Programa de Garantia Juvenil dóna suport i ajuts a les empreses per a la contractació de joves que compleixin els requisits del programa. Entre els ajuts, l'empresa pot reduir les cotitzacions socials de l'empresa fins al 100% contractant joves. Permet compatibilitzar els incentius a la contractació amb les subvencions que preveuen els programes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). A més, el SOC ajuda a les empreses a trobar joves inscrits que s'adaptin a les necessitats de l'empresa, amb assessorament i informació personalitzada.

Els joves i les empreses que estiguin interessades en el programa es poden posar en contacte amb l'Oficina Jove de les Garrigues, ubicada al carrer Avemaria, 14 de les Borges Blanques, on rebran tota la informació i orientació personalitzada.

Comentaris