16.09.2021 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal de les Garrigues ja informa de la propera campanya d’ajuts Leader

L’oficina del Consell Comarcal de les Garrigues que gestiona els ajuts Leader ja ha iniciat el procés per informar a totes les institucions i empreses que ho desitgin sobre el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, que està previst que comenci al setembre.

PRESIDENT_JuliMuro
El president del Consell Comarcal de les Garrigues Juli Muro.
El Consell Comarcal de les Garrigues ja informa de la propera campanya d’ajuts Leader

L’oficina del Consell Comarcal de les Garrigues que gestiona els ajuts Leader a la comarca ja ha iniciat el procés per informar a totes les institucions i empreses que ho desitgin sobre el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, que està previst que comenci al setembre.

Des de finals de gener, les comarques de les Garrigues, el Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell s’han unit per a formar l'Associació Leader de Ponent, que si bé compartiran gerent i tindran la seva seu central a Mollerussa, continuarà donant l'atenció al ciutadà i duent a terme la gestió a cada comarca, en els punts habituals d'informació per al desenvolupament rural, que en el cas de les Garrigues fa 8 anys que és a la seu del Consell Comarcal, situada a l’Av. Francesc Macià, número 54 de les Borges Blanques.

El president del Consell Comarcal, Juli Muro, ha animat a les institucions i les empreses, a apropar-se a l’oficina de les Borges a informar-se i a sol·licitar els ajuts del programa Leader proporcionats per la Unió Europea, ja que ens permeten continuar desenvolupant les zones rurals.

En el cas de les Garrigues, aquest organisme substitueix al Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori, que fins ara s’havia encarregat d'aquesta tasca, tot i que mantindrà les seves funcions fins a finals de 2015, gestionant les peticions de la 4a, 5a i 6a convocatòries Leader que estan actualment en tràmit. En concret, la 4a i 5a convocatòries estan pendents de certificació de les inversions que s'han realitzat. Pel que fa a la 6a convocatòria, el Departament ha d'emetre les resolucions aprovant els ajuts sol·licitats. Els sol·licitants dels ajuts de la 5a i la 6a convocatòries tenen termini fins al 30 de juny per a fer les inversions per a les quals han demanat ajuts.

El Consell Comarcal de les Garrigues ja informa de la propera campanya d’ajuts Leader
comentaris