El Consell Comarcal potenciarà la inserció de les persones en risc d'exclusió i amb discapacitat

Un conveni signat avui amb ASPID permetrà endegar programes, actuacions i acords orientats al foment de l'ocupació

DSC_0155
photo_camera La presidenta d'ASPID, Bibiana Bendicho, i el president del Consell, Juli Muro, durant la signatura del conveni.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i la presidenta de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), Bibiana Bendicho, han signat avui el conveni de col·laboració entre ambdues entitats a favor de la inserció laboral de les persones en situació d’atur i de les persones amb discapacitat a la comarca. Es tracta del segon conveni signat entre ASPID i el Consell Comarcal, que van començar a col·laborar al 2013.

Amb aquest conveni, el Consell i ASPID, a través del seu Servei d’Integració Laboral, es comprometen a endegar programes, actuacions i acords orientats al foment de la inserció laboral en el mercat de treball de la comarca de les persones en situació d’exclusió sociolaboral i de les persones amb discapacitat. Per una banda, el Consell Comarcal es compromet a informar, orientar, assessorar i derivar a totes les persones susceptibles de ser ateses en el marc d’aquest programa de col·laboració, així com les persones amb discapacitat que facin la demanda de treball al Serveis d’Integració Laboral d’ASPID. A més, per a la realització de les diferents accions d’atenció als usuaris, el Consell Comarcal cedirà de forma gratuïta a ASPID una aula de formació grupal amb pantalla i projector; una aula d’informàtica i alfabetització digital amb 8 PCs i impressora; un despatx individual; i el mobiliari per al despatx individual i les aules de formació. Totes aquestes instal·lacions gaudiran de connexió a internet i de línea telefònica, i compliran amb la normativa d’accessibilitat.

Per altra banda, el Servei d’Integració Laboral d’ASPID desenvoluparà, davant les persones en situació d’atur derivades des de la seva borsa de treball i treballant conjuntament amb els serveis de salut i els serveis socials, accions d’informació, orientació i assessorament sociolaboral possibilitant la millora de la posició en el mercat de treball dels demandants d’ocupació; de detecció i dinamització d’iniciatives d’autoocupació; de formació bàsica, instrumental, transversal i tècnica professional a través de la millora de competències personals i professionals; i d’atenció individualitzada durant tot el procés a curt, mig i llarg termini.

A les empreses que busquen treballadors/es s’oferirà una borsa de treball de persones en situació d’atur; una borsa de treball especialitzada de persones amb reconeixement legal de discapacitat; pre-selecció del millor perfil del candidat pel lloc de treball; assessorament i suport a les empreses en el procés d’incorporació dels candidats; seguiment de les insercions i suport a empresa i treballador; i informació i assessorament sobre subvencions i suports a la contractació de persones amb discapacitat.

Per desenvolupar totes aquestes accions, ASPID disposarà de professionals de l’àmbit social que desenvoluparan aquestes accions en la pròpia comarca.

El gerent del Consell Comarcal, Gerard Aliaga, ha explicat que la col·laboració amb ASPID durant el 2013 ha suposat una eina més per continuar treballant per a la inserció laboral de la gent de la comarca i ha afegit que “estem molt contents amb la feina que hem fet amb ASPID, perquè és una entitat amb la que hem treballat molt còmodament així com amb la tècnica que ens van destinar aquí al Consell”.

ASPID està acreditada com a Agència de Col·locació en el registre del Servei d’Ocupació de Catalunya i gestiona els programes i serveis per a promoure la integració laboral per a persones amb discapacitat en el mercat de treball amb el finançament del Programa Incorpora de ”la Caixa” així com de diferents organismes públics o privats, i el cofinançament d’ASPID. En aquest sentit, Bibiana Bendicho ha destacat que “per ASPID és important poder donar recursos a les persones perquè puguin ser més autònomes i trobar una feina que, en definitiva, és la base per a la seva autonomia personal” i ha afegit que “estem molt contents de poder continuar treballant a les Garrigues després dels bons resultats de l'any passat amb gairebé entre un 40 i un 50 per cent d'insercions laborals de les persones que vam atendre”.

Un 32% dels atesos el 2013 van aconseguir feina

ASPID va atendre al 2013 a 56 persones de la comarca de les quals 18 van aconseguir un total de 20 contractes de treball en empreses, el que significa un 32% del total. La tècnica d'ASPID destinada al Consell Comarcal de les Garrigues va dedicar una mitjana d'atenció de 19'80 hores per persona i va desenvolupar 531 hores de tallers, farmació bàsica i transversal amb l'objectiu de formar els demandants d'ocupació en la recerca activa de feina.

A més, es van establir contactes amb 51 empreses de la comarca amb un total de 95 visites comercials a les mateixes per part de la tècnica d'ASPID.

Comentaris