El Consell forma persones immigrades en coneixements sobre el món laboral

L'acció s’emmarca dins el Decret d’Acollida, que estableix un circuit formatiu per a les persones nouvingudes a Catalunya

El Consell Comarcal forma 13 persones interior
photo_camera Les classes s'han fet al Centre Cívic de les Borges Blanques

Un total de 13 persones han finalitzat la formació sobre el món laboral adreçada a persones immigrades i retornades a Catalunya i organitzada per l’Àrea d’Immigració del Consell Comarcal de les Garrigues. La setmana passada va finalitzar el Mòdul B, de 15 hores de durada, al Centre Cívic de les Borges Blanques i impartida per una tècnica de l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants de Catalunya.

Aquesta acció s’emmarca dins el Decret d’Acollida de la Generalitat de Catalunya, que estableix un circuit formatiu per a les persones nouvingudes, a través del Servei de Primera Acollida. El Decret contempla tres mòduls de formació que tenen per objectiu promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats d’aquests col·lectius a través del coneixement de les llengües oficials, el món laboral i el funcionament de la societat d’acollida i el seu marc jurídic.

El pròxim 29 de març, està previst l’inici del Mòdul C, de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic. Aquesta formació, de 15 hores de durada, ha de contribuir al fet que l’alumnat sigui capaç o tingui eines i recursos per donar una solució a les situacions i problemes que la vida quotidiana.

Les inscripcions per aquest darrer mòdul formatiu es poden formalitzar a l’Àrea d’Immigració del Consell Comarcal fins al 27 de març, trucant al 973 142 658 o a l’adreça electrònica [email protected].

comentaris