23.05.2022 |
Territoris.cat

El Consell forma persones immigrades en coneixements sobre el món laboral

L'acció s’emmarca dins el Decret d’Acollida, que estableix un circuit formatiu per a les persones nouvingudes a Catalunya

El Consell Comarcal forma 13 persones interior
Les classes s'han fet al Centre Cívic de les Borges Blanques
El Consell forma persones immigrades en coneixements sobre el món laboral

Un total de 13 persones han finalitzat la formació sobre el món laboral adreçada a persones immigrades i retornades a Catalunya i organitzada per l’Àrea d’Immigració del Consell Comarcal de les Garrigues. La setmana passada va finalitzar el Mòdul B, de 15 hores de durada, al Centre Cívic de les Borges Blanques i impartida per una tècnica de l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants de Catalunya.

Aquesta acció s’emmarca dins el Decret d’Acollida de la Generalitat de Catalunya, que estableix un circuit formatiu per a les persones nouvingudes, a través del Servei de Primera Acollida. El Decret contempla tres mòduls de formació que tenen per objectiu promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats d’aquests col·lectius a través del coneixement de les llengües oficials, el món laboral i el funcionament de la societat d’acollida i el seu marc jurídic.

El pròxim 29 de març, està previst l’inici del Mòdul C, de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic. Aquesta formació, de 15 hores de durada, ha de contribuir al fet que l’alumnat sigui capaç o tingui eines i recursos per donar una solució a les situacions i problemes que la vida quotidiana.

Les inscripcions per aquest darrer mòdul formatiu es poden formalitzar a l’Àrea d’Immigració del Consell Comarcal fins al 27 de març, trucant al 973 142 658 o a l’adreça electrònica [email protected]

El Consell forma persones immigrades en coneixements sobre el món laboral
comentaris