Conveni entre l’Ajuntament de les Borges i el Consell Comarcal per a la gestió de l’Oficina Jove

L'Oficina esdevindrà equipament únic destinat a acollir els serveis d'emancipació oferts als joves de les Garrigues als joves de les Garrigues

Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de les Borges Blanques i el Consell Comarcal de les Garrigues interior
photo_camera Antoni Villas i Enric Mir, en el marc de la signatura del conveni de col·laboració entre els dos ens

L’alcalde de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per a la gestió de l’Oficina Jove de les Garrigues. L'acord té com a finalitat establir línies de col·laboració i cooperació interadministrativa entre l’Ajuntament de les Borges i el Consell Comarcal de les Garrigues per a gestionar una Oficina Jove, iniciativa de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, com a equipament únic destinat a acollir els serveis d’emancipació oferts als joves de la comarca, ja que l’àmbit d’actuació serà el conjunt del territori de les Garrigues.

El servei continuarà ubicat al 'Casal Marino' amb un horari de 29 hores setmanals 

En aquest sentit, l’Oficina acull tres serveis d’emancipació juvenil, servei de Treball; d’Educació; d’Informació, Orientació i/o Assessorament i Gestió General. La tasca d’informació i atenció es desenvoluparà tant des de la mateixa administració com mitjançant altres mecanismes com pàgines web o cartelleres.

D’altra banda, també s’ha concretat que l’equipament seguirà ubicat al “Casal Marino” amb un horari d’atenció al públic d’un mínim de 29 hores setmanals, distribuïdes entre matins i tardes de dilluns a divendres.

El consistori borgenc, per la seva banda, s’ha compromès a seguir assumint les despeses d’infraestructura, manteniment de l’equipament, material fungible i inventariable, i despeses de l’Oficina, dels serveis que s’hi prestin, respecte a gestió i personal. Així com, entre altres punts, també s’ha compromès a col·laborar amb la planificació, disseny, gestió i avaluació dels programes i projectes i a vetllar perquè els serveis oferts siguin coherents amb les necessitats dels joves.

Al seu torn, el Consell Comarcal de les Garrigues s’ha compromès a continuar la col·laboració aportant a l’Ajuntament de les Borges el 50% de les despeses derivades del compromís establert amb un màxim de 5.000 euros i, entre d’altres, coordinarà l’Oficina amb els punts d’informació juvenil dels municipis de la comarca per garantir l’accés als serveis d’emancipació juvenil al conjunt del territori.

comentaris