Nou conveni entre la Fundació Aspros i les Borges Blanques per prosperar en l'accessibilitat cognitiva a les Garrigues

La nova aliança pretén unir forces per aconseguir que la comarca de les Garrigues assoleixi una accessibilitat notable en l'àmbit cognitiu
Montse Pifarré visitant alguns dels serveis que ofereix la Fundació Aspros ©Mario Gascón
photo_camera Montse Pifarré visitant alguns dels serveis que ofereix la Fundació Aspros ©Mario Gascón

La Fundació Aspros i l'Ajuntament de les Borges Blanques han signat un conveni nou per tal de millorar l'accessibilitat cognitiva als seus equipaments municipals.

Per fer-ho, s'ha activat des de 'Validem' -grup originar de la Fundació- un procés d'anàlisi dels espais públics per tal d'avaluar-ne el nivell d'accessibilitat. Després d'aquest procés d'avaluació, es prossegueix a dissenyar una proposta d'adaptació i la validació d'aquests espais, per tal de corroborar que són equipaments accessibles cognitivament per a tothom

El primer edifici a passar per aquest procés ha estat l'ajuntament borgenc, que ha determinat que cursarà formacions específiques de sensibilització, dutes a terme per part de la mateixa Fundació Aspros. Així, el consistori s'assegura que l'atenció a les persones sigui la més adequada i amb els suports necessaris per potenciar l'autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, a banda de totes aquelles que puguin requerir unes necessitats similars. 

Grup Validem

Aquest grup forma part del servei d'Accessibilitat Cognitiva i Comunicació Augmentativa i Alternativa "Fem-ho fàcil", que la Fundació Aspros ha creat recentment, i que dona compliment a l'article 9 de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest document, es declara que s'ha de garantir l'accés de totes les persones a la cultura, béns, espais i materials, i que han de ser fàcils d'entendre per a tothom.

Comentaris