Conveni per a la construcció d’una estació meteorològica automàtica a les Borges

Es posarà en marxa en un termini aproximat de dos mesos i s'ubicarà en una parcel·la del recinte de l’Escola de Capacitació Agrària

L'Arquitecte tècnic de l'Ajuntament i el tècnic del Servei Meteorològic visitant la zona interior
photo_camera L'arquitecte tècnic de l'Ajuntament i el tècnic del Servei Meteorològic, en la seva visita a la zona

L’Ajuntament de les Borges i el Servei Meteorològic de Catalunya han firmat un conveni de col·laboració que té com a finalitat regularitzar la instal·lació i suport en el manteniment de la nova estació meteorològica automàtica “les Borges Blanques”. El Servei Meteorològic ha identificat el municipi com un indret òptim per disposar d’una estació que sigui el màxim de representativa de la zona, apta per a la realització d’estudis climàtics.

L'estació, amb un cost de 5.000 euros, ofereix dades interessants per als agricultors de la zona

L’estació meteorològica que s’instal·larà a la capital de les Garrigues disposa de sensors de mesura de diferents variables meteorològiques entre les quals es pot observar la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la precipitació, la irradiància solar global, la humectació i la direcció i velocitat del vent mesurada a 10 metres sobre la torre meteorològica. 

Amb aquesta iniciativa es pretén oferir a la ciutadania informació meteorològica de qualitat que serveixi de referència. L’estació borgenca se suma a altres que ja estan en funcionament al territori lleidatà des de fa un temps i que ofereixen dades molt consultades pels agricultors de la zona, ja que poden observar a la pàgina web la previsió de pluges i altres variables que els permet calcular quan és la millor època per realitzar algunes de les tasques agrícoles. A banda dels agricultors, molts particulars també consulten les dades per interès propi.

Tindrà una dimensió de deu per deu metres

L’estació meteorològica tindrà una dimensió aproximada de 10 per 10 metres i estarà situada en una parcel·la ubicada en un extrem del recinte de l’Escola de Capacitació Agrària (ECA) de les Borges Blanques, mentre que es posarà en marxa en un termini aproximat de dos mesos. El terreny on s’ubica la instal·lació està cedit per l’ECA, les obres de l’estructura van a càrrec de l’Ajuntament de la capital de les Garrigues i els aparells i material tecnològic els assumeix el Servei Meteorològic de Catalunya.

Es preveu que les obres comencin la setmana vinent i que tinguin un cost aproximat de 5.000 euros.

Comentaris