La Cursa dels Ibers d'Arbeca ja supera els 200 inscrits

La Cursa dels Ibers d'Arbeca ja ha superat els 200 inscrits a falta gairebé d'una setmana per a la seva celebració, diumenge vinent al matí. La cita puntua per a la Lliga Ponent en les seves dos distàncies.

ibers-1
photo_camera La darrera edició de la Cursa dels Ibers d'Arbeca.

La Cursa dels Ibers d'Arbeca ja ha superat els 200 inscrits quan encara falta gairebé una setmana per a la seva celebració, amb la qual cosa les previsions són molt optimistes. La cita, puntuable per a la Lliga Ponent en les seves dos distàncies, es disputarà diumenge vinent al matí.

El club d’atletisme Joventut Atlètica d’Arbeca ha estat l’impulsor i organitzador de múltiples esdeveniments esportius al llarg de més de trenta anys de trajectòria, i des de fa un parell d’anys ha volgut anar més enllà amb l’organització de la Cursa dels Ibers, que enguany arriba a la seva segona edició.

La prova serà puntuable per a la Lliga Ponent i es disputarà el diumenge 29 de març sobre dos distàncies, 10 i 5 kilòmetres. Un dels grans atractius de la cursa és que es desenvolupa a la partida dels Vilars, una fortalesa ilergeta construïda al segle VII abans de la nostra era. Un conjunt històric i arqueològic monumental excepcional únic al nostre país, que l’any 1998 va ser declarat Bé Cultural d’interès Nacional per la Generalitat de Catalunya

És aquí on la Joventut Atlètica d'Arbeca, juntament amb l’Ajuntament d'Arbeca, l’Associació “Amics de Vilars”, i altres associacions d’àmbit local, organitzen una prova que, a banda de ser un esdeveniment esportiu, també volen que sigui una festa on gaudir tots plegats (menuts, joves, adults) d’una jornada única, en la que també es podrà fer una visita guiada per la fortalesa i visionar com vivien els nostres avantpassats.

Les curses seran aproximadament de 10.300 i 5.200 metres, i transcorreran per camins del terme. La sortida serà des de la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca a les 10.00 hores i l’arribada al mateix indret. Hi haurà 2 avituallaments a la cursa de 10 quilòmetres i 1 avituallament a la cursa de 5 quilòmetres. Hi haurà servei de dutxes i vestidors al recinte de les Piscines Municipals d'Arbeca a 4 quilòmetres de l'arribada, i servei de guarda-roba a la mateixa sortida i servei de guarderia.

Tots els participants rebran una bossa obsequi amb camiseta tècnica, vi de la Vinya els Vilars d'Arbeca, Oli d'Arbeca Verge Extra, i hi haurà esmorzar (entrepà,  fruita, xocolata), avituallaments, visita guiada gratuïta pels corredors i acompanyants per la Fortalesa del Vilars, sortejos i altres sorpreses.

Podeu trobar més informació a: http://cursadelsibers.wix.com/vilarsarbeca

Comentaris