La Cursa dels Ibers d'Arbeca s'estrena amb 400 atletes

 Els organitzadors han centrat l'atenció en l'esport i en el turisme local

Cursa dels Ibers
photo_camera La cita esportiva ha barrejat esport i cultura local.

La primera edició de la Cursa dels Ibers d'Arbeca es va disputar diumenge sota un sol radiant i amb una elevada participació, un total de 400 atletes. La cita esportiva, organitzada per Joventut Atlètica d'Arbeca, va nàixer amb l'objectiu de donar pas més en l'esport del municipi de manera que la cursa contribuís també an programar visites al foment de la cultura i el turisme local. Per aquest motiu, es van programar també visites guiades a la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca. Aquest mateix context va servir com a lloc de sortida i arribada dels dos recorreguts, que han circular pel Canal d'Urgell i per les immediacions dels Vilars.

La prova va ser puntuable per la Lliga Ponent d'Iter5 en les dues distàncies convocades, 10 i 5 quilòmetres. En la cursa llarga hi van prendre part un total de 242 atletes, dels quals el vencedor va ser el vigent campió de la Lliga Ponent, Alexandre Tàssies, del CE Linyola. El corredor va fer un temps de 35.02. En segon lloc va quedar el local Roger Sans (CA Arbeca), amb 35.35 i el tercer classificat va ser David Navarra (CE Querol), amb un temps de 36.11.

Pel que fa a les dones, la independent Yolanda Cebrián va proclamar-se vencedora amb un temps de 42.08, seguida de Núria Ribalta (Xafatolls), amb 42.21 i Àurea Arce (CA Borges), amb 45.24.

En la distància curta els tres primers classificats van ser Josep Antoni Gardeñes (Feedback Térmens), amb 18.19, per davant de Bashir Butt (ACLE Guissona) amb 19.00 i Josep Pascual (CE Querol), amb un temps de 19-08. Pel que fa a les dones, la guanyadora va ser Núria Esteve (Lleida UA) amb 22.16, seguida de Carla Camí (JA Arbeca), amb 22.44 i Tània Codina (Saltarrocs Sanahüja), amb 23.04.

Finalment tots els atletes van rebre productes de la terra com a obseuqi per la seva participació i un esmorzar típic de la zona.

Comentaris