Denuncien el deteriorament de la carretera de Torrebesses a Castelldans

Són els propis municipis, tots micropobles, que s'han de fer càrrec amb els seus pressupostos de la reparació i manteniment de la via
Carretera entre el Cogul i Granyena de les Garrigues ©GarriguesAltes
photo_camera Carretera entre el Cogul i Granyena de les Garrigues ©GarriguesAltes

Cada any durant la collita de l'oliva, un gran nombre de camions utilitzen la carretera de Torrebesses a Castelldans per transportar oliasses fins a l'empresa General d'olis i derivats de les Borges Blanques. Així mateix, també hi transiten camions carregats d'olives i oli, fet al qual se suma aquest any el pas de la maquinària pesant de les obres del Segarra-Garrigues. Aquestes circumstàncies provoquen el deteriorament continu de la via, segons denuncien els Ajuntaments.

Els responsables municipals de les Garrigues Altes asseguren que el pas del trànsit pesat deteriora aquesta carretera, que és de titularitat municipal, i per tant, "són els mateixos municipis, tots micropobles, que s'han de fer càrrec amb els seus pressupostos de la reparació i manteniment de la via".  

Carretera entre el Cogul i Granyena de les Garrigues ©GarriguesAltesEls municipis reivindiquen l'Eix transversal de Ponent, de la mateixa manera que ho fan des de la Comunitat de municipis del Segrià Sec, aprofitant l'"oportunitat" que suposa l'alliberament de l'AP-2. Recorden que la carretera es troba recollida com a via estructurant primària al Pla Territorial Parcial de Ponent del 2007.

L'Eix transversal de Ponent permetria connectar la plana d'Urgell amb les Terres de l'Ebre, des de l'A-2 a Bellpuig, seguint el traçat de la C-233, passant per l'AP-2 a les Borges Blanques, seguint per la C-233 i per una carretera local fins a Torrebesses on enllaçaria amb la C-12 fins a Maials

La comarca de les Garrigues pateix un dèficit històric en comunicacions viàries, principalment pel que respecta a la vertebració nord-sud d’aquesta, mentre no s'adeqüi el tram Soleràs-la Granadella de la C-233. L'Eix transversal de Ponent permetria també la vertebració nord-sud de la comarca, des de les Borges Blanques fins a les Garrigues Altes i el Segrià Sec.

Comentaris