27.10.2021 |
Territoris.cat

Desmantellen una fàbrica de tabac clandestina a les Borges Blanques

La Guàrdia Civil va intervenir a l'antiga granja de les Borges Blanques una línia de producció de paquets de tabac, la qual s'estima que tenia capacitat per a fabricar 9.000 cigarrets a l'hora
Material confiscat en la fàbrica clandestina de tabac de les Borges Blanques
La línia de fabricació de tabac clandestí a les Borges Blanques
Desmantellen una fàbrica de tabac clandestina a les Borges Blanques

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han desmantellat una banda criminal que es dedicava a la fabricació i venda clandestina de tabac, una actuació que s'emmarca en l'operació Karuna, que es va desplegar al mes de juliol en diferents punts de Catalunya, i va portar a localitzar i escorcollar una fàbrica clandestina que es trobava en una antiga granja a les Borges Blanques.

Els cossos de seguretat han detingut aquest dijous set persones, el cap de l'organització criminal, el responsable de seguretat a La Jonquera quan es disposava a abandonar el país, dos treballadors en les instal·lacions de la fàbrica i tres transportistes, tots ells de nacionalitat lituana i polonesa.

La línia de fabricació de tabac clandestí a les Borges BlanquesEn el registre efectuat en la granja situada en la capital de les Garrigues el 22 de juny, es va trobar la línia de producció de paquets de tabac, la qual s'estima que tenia capacitat per a fabricar 9.000 cigarrets a l'hora. En el registre es van encautar 92 caixes de tabac contenint 49.680 paquets preparats per al seu enviament, 180 quilos de fulla de tabac picada, filtres, cartonatge, cola i altre material necessari per a la producció.

Material confiscat en la fàbrica clandestina de tabac de les Borges BlanquesEn l'antiga granja de les Borges Blanques s'havien habilitat espais per allotjar 14 treballadors, els operaris imprescindibles per al funcionament de la fàbrica clandestina i que es dividien en dos torns de treball que mantenien la producció 24 hores al dia.

Recerca i transports encautats a la frontera

La recerca es va iniciar a la fi del passat any, quan l'Europol, va informar de l'existència d'una organització criminal internacional que operava en la zona de Catalunya fabricant grans quantitats de paquets de tabac que introduïen en el mercat il·legal europeu, principalment l'espanyol i el francès.

Fruit de les recerques es van efectuar diverses intervencions de diferents transports de contraban de tabac ja fabricat. En el primer d'ells, efectuat per la duana francesa, es van requisar 450 caixes de tabac amb 243.000 paquets, que eren transportades en un camió que pretenia entrar a França, sent detingut el conductor de nacionalitat polonesa.
 

 

En una altra intervenció, el 19 de juliol, en el curs d'un operatiu desenvolupat en aquesta ocasió pel Grup de Delinqüència Econòmica de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, es va intervenir un altre camió en la localitat de Canfranc quan es dirigia cap a la frontera amb França, que transportava altres 80 caixes amb 43.200 paquets de tabac falsificades, detenint a dos transportistes de nacionalitat lituana.

Les actuacions han estat dirigides pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida que ha decretat presó per als detinguts. També hi han intervingut funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Lleida i Barcelona, així com agents de l' Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, de la Comandància de Lleida i de diferents unitats d'intervenció. S'ha completat la col·laboració amb la Duana francesa, l'Europol i les policies de Lituània i Polònia.

Desmantellen una fàbrica de tabac clandestina a les Borges Blanques
comentaris