02.12.2021 |
Territoris.cat

Deu restaurants participen enguany en la 19a Mostra Gastronòmica de les Garrigues

La cita gastronòmica tindrà lloc els caps de setmana i festius de l'1 de novembre al 15 de desembre amb els mateixos restaurants participants que en l'edició de l'any passat, quan van servir gairebé 1.150 menús

La presentació ha tingut lloc aquest matí a la Fira de Sant Miquel de Lleida
Presentació de la Mostra Gastronòmica a la Fira de Sant Miquel de Lleida.
Deu restaurants participen enguany en la 19a Mostra Gastronòmica de les Garrigues

Per dinovè any consecutiu el Consell Comarcal de les Garrigues organitza la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, per tal de promoure i donar a conèixer la cuina de les Garrigues, que es caracteritza pel sabor que l’oli d’oliva verge extra de la comarca dóna als seus plats. Enguany la Mostra se celebra durant els caps de setmana i festius de l'1 de novembre al 15 de desembre, i hi participen deu restaurants, els mateixos que en l'edició de l'any passat, 4 d'ells de les Borges Blanques (Erigard, Hostal Benet, Masia Les Garrigues i Masia Salat); Els Fogons de la Carme, de Cervià de les Garrigues, El Castell de la Floresta, La Garbinada, de Granyena de les Garrigues, La Placeta d'Arbeca i els restaurants La Manreana i Miravall de Juneda.

Entre els menús s'oferiran plats com els peus de porc amb fruits secs de tardor, el bacallà sobre llit de patata i gratinat amb allioli i formatge brie, el timbal d'escalivada, les sopes de pa i ou i les patates i ou de guatlla amb encenalls de pernil, entre altres.

La Mostra s'ha presentat aquest matí en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel que se celebra aquests dies a Lleida. A l'acte hi ha intervingut el president del Consell Comarcal, Juli Muro, qui ha destacat que “des del Consell Comarcal treballem perquè la gastronomia i els productes de les Garrigues siguin la finestra de la comarca al món” i ha afegit que “estem molt contents de la passada edició i esperem que aquesta dinovena sigui un gran èxit”. La Mostra, fruit del treball i de l'esforç dels restauradors de la comarca, pretén mantenir l'elevat nivell de participació de la passada edició, que va tancar amb un balanç molt positiu. En total, es van servir gairebé 1.150 menús, el que tot i la crisi va significar un increment del 20% respecte l'edició del 2011.

Pel que fa a l'edició que tot just comença, l'organització mantindrà el sorteig, entre tots els participants a la Mostra, de 10 lots de productes de la comarca. Cadascun d'ells estarà format per oli amb denominació d'origen protegida de les Garrigues, vi, olives, fruits secs i mel, entre altres. Per participar-hi només cal omplir la butlleta que els restaurants facilitaran als clients de la Mostra.

Calendari de fires de l'oli a la comarca

D'altra banda el Consell Comarcal també ha presentat avui al calendari de fires de l'oli a les Garrigues, que s'ha elaborat juntament amb la coordinació de cooperatives i Ajuntaments per evitar que se solapessin, com havia passat altres anys. Juli Muro, ha destacat que “en aquestes fires no hem d’oblidar que presentem el millor producte del món, en tant que tenim la millor oliva, l’arbequina” i ha explicat que “gràcies a les fires de l’oli, el nostre producte estrella, des del Consell Comarcal es vol potenciar el turisme de proximitat a Catalunya i, si pot ser, anar una mica més enllà i projectar la comarca arreu del món”.

Les fires relacionades amb l’oli començaran els propers 22, 23 i 24 de novembre a Arbeca, on tindrà lloc la Fira de Santa Caterina, del Gos Caçador i de l’Oliva Arbequina. Seguidament tindrà lloc la Fira de l’Oli i de Productes Artesans de Juncosa, que se celebrarà l'1 de desembre de 2013. Al desembre arribarà la Fira de l’Oli dels Torms (8 de desembre) i la Festa de l’Oli i de les Orelletes de la Pobla de Cérvoles (15 de desembre de 2013). Al gener serà el torn de les Borges Blanques i la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra, dels dies 17, 18 i 19 de gener de 2014. El calendari finalitzarpa al març amb la Festa de l’Oli de l’Albi (2 de març de 2014) i la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa, del proper 30 de març de 2014.

Deu restaurants participen enguany en la 19a Mostra Gastronòmica de les Garrigues
comentaris