Diada Medieval passada per aigua al Vilosell

La pluja que va caure al migdia va fer modificar el dinar popular, que en lloc de fer-se al carrer es va haver de celebrar a la sala

Grans i petits gaudeixen de la festa vestits d'època
photo_camera Grans i petits gaudeixen de la festa vestits d'època

El Vilosell va acollir el dissabte la segona Diada Medieval, una jornada en la que hi van prendre part un centenar de veïns del municipi. Enguany, i degut a la previsió de mal temps i de pluges, els membres de l'organització van evitar deixar res preparat per tal que en cas d'aigua, es poguessin modificar els actes previstos.

De bon matí va lluïr el sol, i els carrers del municipi es van omplir d'atractius productes que oferien la desena de parades que es van aplegar al mercat. Els visitants van poder passejar entre els comerços que mostraven estris tradicionals com ceràmica i càntirs, i altres que oferien productes de gastronomia, com formatge fresc, ratafia i ametlles. També s'hi va poder veure la col·lecció de revistes publicades pel Centre d'Estudis Locals del Vilosell, i una parada que ensenyava a escriure amb cal·ligrafia gòtica. Finalment, els visitants també van poder adquirir productes de bijuteria i flors. Durant el matí la vila també va acollir diverses activitats, entre les que va destacar un cavallet que passejava la canalla pels carrers empedrats del municipi.

Al migdia la pluja va fer actes de presència i va fer que el dinar medieval se celebrés a la sala, contràriament al que estava previst. Els assistents van poder coure la carn, els caragols i el conill que es van dur a títol individual a la brasa que hi havia muntada, i posteriorment tots van degustar el dinar a la sala, sota cobert.

Aplec de Sant Miquel de la Tosca

D'altra banda el Vilosell va celebrar el passat dia 11 el tradiiconal Aplec de Sant Miquel de la Tosca, que es basa en una missa, un dinar popular i altres activitats i que va tenir lloc a l'ermita durant tot el dia.

Comentaris