16.09.2021 |
Territoris.cat

La Diputació de Lleida dona suport majoritari a la consulta

Amb els vots a favor de CiU, Convergència Democràtica Aranesa, Esquerra i cinc dels set diputats socialistes, ja que tenien llibertat de vot.

Ple Diputació Lleida Votació Reñé
Durant la sessió d'avui l'organisme provincial ha fet constar en acta el seu suport a la consulta sobre la independència.
La Diputació de Lleida dona suport majoritari a la consulta

La Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous, per àmplia majoria, una declaració institucional de

amb la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu.

El text també dóna suport a la petició al Congrés dels Diputats per demanar les competències per convocar el referèndum, que el president de la Generalitat ha convocat pel 9 de novembre amb el suport de la majoria de forces polítiques del Parlament de Catalunya.

Aquest manifest en suport al dret a decidir ha estat aprovat amb els vots favorables de CiU, CDA, ERC i cinc diputats del PSC. Només el portaveu del PSC, Miquel Aguilà, i els dos diputats del PP hi han votat en contra. Un altre regidor socialista s'ha abstingut.

En la roda de premsa posterior al ple de corporació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha celebrat que, en el marc de la llibertat de vot, cinc diputats socialistes s’hagin afegit a la majoria dels diputats de la corporació “per fer possible que els ciutadans de Catalunya puguin manifestar a les urnes quin volen que sigui el futur del nostre país. 

És una necessitat vital i un dret”, ha puntualitzat Reñé.

Igualment, el ple ha aprovat una segona declaració institucional de suport als actes de commemoració del centenari del naixement de la Mancomunitat de Catalunya amb la voluntat de servei a les expectatives de major reconeixement polític de Catalunya i com  a instrument de modernització del País.

D'altra banda el ple de la Diputació ha aprovat per unanimitat a una moció presentada pel grup del PSC en la què demana al Govern de la Generalitat que garanteixi les ajudes per a la trentena d’escoles de música que hi ha a Lleida, i insta al mateix Departament d’Ensenyament a fer una planificació de futur per al finançament dels propers anys que garanteixi la qualitat i continuïtat d'aquests centres d'ensenyament.

En l’apartat de precs, la portaveu del grup de CiU, Rosa Pujol, s’ha referit a la nova i “restrictiva” llei d’avortament i ha demanat que en el proper ple, la Diputació de Lleida s’afegeixi a les mocions en contra d’aquesta reforma “innecessària i involucionista”.

El ple de la corporació d’aquest mes de gener ha aprovat també el catàleg de carreteres de la xarxa local corresponent a aquest 2014, que és de 824,744 quilòmetres.

Altres punts aprovats

Entre els punts aprovats també destaquen l’acceptació de la delegació efectuada pels ajuntaments de Preixana, d’Alguaire, Nalec, Ciutadilla, Montellà i Martinet, Alamús, l’Albi, Bellvís, la Fuliola, Granyena de les Garrigues, Miralcamp, Vall de Cardós, Vallfogona de Balaguer, EMD de Pla de la Font, Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Alpicat a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL), de les facultats que aquests ajuntament tenen atribuïdes en matèria de gestió i recaptació, de diferents impostos.

La Diputació de Lleida dona suport majoritari a la consulta
comentaris