Les DO de l'Oli de les Garrigues i Avellana de Reus s'agermanen per impulsar els sectors

Les DO tenen la voluntat de potenciar i compartir inèrcies que ajudin a divulgar la qualitat i sensibilitzar al consumidor de la necessitat de recolzar als productors catalans.
El president de la DO Garrigues Joan Segura va precedir l'agermanament.
photo_camera El president de la DO Garrigues Joan Segura va precedir l'agermanament.

En el seu parlament, Joan Segura, president de la DO Garrigues, ha destacat la importància de comptar a Catalunya amb varis productes amb denominació d'origen, entre els quals es troben l'avellana, l'oli verge o el formatge, afegint que "hem de ser capaços  -productors i institucions- de fer entendre al consumidor el que significa consumir productes de qualitat i de la terra, per tal de protegir i conservar la seva producció i pervindre". Així mateix va exalçar les qualitats de l'avellana, un "producte del costat de casa". 

Per la seva part, Pere Guinovart, President de la DO Avellana de Reus, va fer un reconeixement a la molt bona qualitat de l'Oli Verge extra DO Garrigues, i es va congratular per l'agermanament dels dos productes. Durant el seu discurs, va manifestar que "ara els cuiners i la cuina tradicional estan apostant pels nostres productes, finalment la restauració ha entés que no cal anar a buscar productes de fora, i que a Catalunya comptem amb productes de la màxima qualitat". Així mateix, Guinovart considera que si es consumeixen els productes de casa, es salvaran les distàncies entre la producció i el consum d'aquests, per la qual cosa es contribuirà a l'equilibri territorial que es desitja a les comarques de Catalunya, amb l'objectiu -va afegir- de què la seva gent puguin treballar i viure dignament. Va animar als assistents a l'acte a consumir l'avellana exalçant les seves qualitats. 

Finalment, Enric Mir, alcalde de Borges, va agrair les paraules de Pere Guinovart i de Joan Segura i va remarcar la seva convicció en aquest agermanament, una unió de dos productes d'altíssima qualitat,"coneixem les propietats de l'avellana de Reus", va dir, per afegir que " amb aquest agermanament, no fem més que reforçar el seu consum, com a productes de qualitat i proximitat, el seu benefici per a la salut, i alhora reforçar el sector i l'economia del país. 

comentaris