Doble sessió de cinefòrum sobre salut mental al Complex Cultural de Juneda

“Trenquem l’estigma” és el lema de la sessió de Cinefòrum sobre Salut Mental que organitzen al Complex Cultural de Juneda aquest divendres, 27 de febrer, a les 19.00 hores i el 27 de març, també a les 19.00 hores.

cine
photo_camera Imatge del cartell del Cinefòrum sobre Salut Mental a Juneda.

Trenquem l’estigma és el lema de la sessió de Cinefòrum sobre Salut Mental que organitzen des de Compàs i Talma amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda i del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. L’activitat tindrà lloc al Complex Cultural de Juneda i les dos sessions compartiran el format de projecció més crispetes i tertúlia.

La primera de les sessions se celebrarà aquest divendres, 27 de febrer, a les 19.00 hores amb el documental Amunt, i es parlarà sobre el trastorn bipolar explicat en primera persona. Es comptarà, a més, amb la presència de Berta Oliveres Peig, directora del documental. Amunt és un treball audiovisual que ofereix una mirada profunda del trastorn bipolar, a partir del testimoni real de deu persones que afronten temes tabús i prejudicis envers la salut mental i exposen, sense complexes, les seves experiències maníaques d’aquest trastorn mental. Abans de la projecció, la directora de Sant Fruitós de Bages i activista d’Obertament introduirà la peça audiovisual acompanyada dels tècnics i activistes d’Obertament a Lleida, que conduiran i intervindran en aquesta presentació.

La segona sessió arribarà el 27 de març, també a les 19.00 hores, amb el documental Solo, que mostra una via d’entrada i sortida al túnel de l’esquizofrènia. En aquesta peça, el director, Vicente Rubio, explica la seva pròpia experiència com a persona afectada d’esquizofrènia.

Aquestes sessions s’emmarquen dins del programa de sensibilització vers la salut mental d’aquest any 2015, amb l’objectiu de trencar estigmes en relació els trastorns mentals. Els dos  documentals que es projectaran comparteixen els mateixos protagonistes, persones que han patit un trastorn mental i parlen de la seva salut mental. Desprès de les projeccions hi haurà un espai de tertúlia on poder compartir opinions i experiències.

Comentaris