La dona, protagonista del 14è Cap de Setmana Ibèric als Vilars d'Arbeca

Amb visites guiades gratuïtes pel jaciment i altres propostes

Imatge de La fortalesa dels Vilars d'Arbeca, en el vídeo de l'Agència Catalana de Turisme.
photo_camera La fortalesa dels Vilars d'Arbeca obrirà les seves portes dissabte i diumenge a partir de les 10.00 h.

Com cada any el Museu d'Arqueologia de Catalunya organitza el Cap de Setmana Ibèric a Catalunya, que compta amb més de 100 activitats gratuïtes arreu del país. L'objectiu és atansar el públic a aquesta època d’esplendor mediterrani en la què els ibers són els grans desconeguts en comparació amb d’altres cultures coetànies.

En el marc d'aquestes jornades l'Ajuntament d'Arbeca, la Universitat de Lleida i l'Associació Amics de Vilars organitzen aquests 4 i 5 d'octubre el 14è Cap de Setmana Ibèric, amb activitats gratuïtes que giraran entorn de la dona al món ibèric. 

El dissabte la fortalesa s'obrirà a partir de les 10.00h i tindrà lloc una jornada de portes obertes i visites guiades cada hora a càrrec dels guies i arqueòlegs que hi excaven. Fins a les 14.00h es podrà visitar l'exposició temàtica "Dones de la plana, dones de la muntanya". La dona en les comunitats pre i protohistòriques, des de les aldees neolítiques i les societats megalítiques fins a la civilització ibèrica, a través dels principals projectes desenvolupats pel Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, l’aldea oberta de Minferri (Juneda), el túmul i cista dolmènica de Reguers de Seró (Artesa de Segre), la cova sepulcral de la Senyora de les Muntanyes (Montanissell, Sallent-Coll de Nargó) i la Fortalesa dels Vilars (Arbeca).
A més, a partir de les 11.00h també tindrà lloc el taller "Deesses i dones: filar i teixir", una demostració de filar a mà i de teixir en teler vertical.

Pel que fa al diumenge continuaran les visites guiades a partir de les 10.00h i es podrà visitar l'exposició temàtica: "Dones de la plana, dones de la muntanya", fins a les 14.00h.

Per descarregar el programa d'activitats complert del Cap de Setmana Ibèric premeu aquí.

Comentaris