La DOP Les Garrigues engega una campanya de comunicació i promoció de l'oli per impulsar el consum quotidià

Es fixa el focus en Catalunya per potenciar la cultura de l'oli d'oliva verge extra a través d'un anunci a la televisió i les xarxes socials

foto dop les garrigues
photo_camera Pla general de la presentació de la campanya, amb el president del consell regulador, Emili Dalmau, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé / Foto ACN

La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues ha engegat una nova campanya de comunicació i promoció que porta per nom 'L'important de la vida'. L'objectiu principal és impulsar la DOP a Catalunya i potenciar la cultura de l'oli d'oliva verge extra en el consum quotidià.  Amb la campanya es pretén, alhora, fomentar l'activitat i visibilitat de les cooperatives-operadores inscrites.

En l'acte de presentació, el president del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, ha explicat que l'objectiu principal de la campanya és fomentar el consum de l'oli d'oliva verge extra amb DOP Les Garrigues en l'ús quotidià, a casa o als restaurants, així com potenciar la venda d'oli dels propis inscrits.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que ha presidit l'acte de presentació, ha fet una crida a tota la societat a consumir productes de proximitat i de gran qualitat com l'oli d'oliva en favor d'un territori ric i equilibrat. ''Per nosaltres és molt important que els productors d'oli rebin un retorn al seu esforç i això ho podem fer tots els ciutadans consumint aquest producte de gran qualitat'', ha indicat Reñé.

Assolir una estabilitat en la producció mitjançant el reg de suport per augmentar els mercats, pròxim repte segons Enric Dalmau


El president de la corporació municipalista ha explicat que a Catalunya es consumeixen  al voltant de 90 milions de quilos d'oli, dels quals 35 es produeixen a Catalunya i concretament entre 7 i 8 es produeixen al voltant de la DOP Les Garrigues.

D'altra banda, Dalmau ha explicat que el pròxim repte de la DOP és assolir una estabilitat en la producció mitjançant el reg de suport per poder augmentar els mercats.

En la presentació també ha intervingut la doctora titular del Departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Mari Paz Romero, que ha exposat les qualitats nutricionals i dietètiques de l'oli d'oliva arbequina verge extra, un dels ''superaliments'' de la dieta mediterrània que ajuda a mantenir un bon estat de salut.

Comentaris