02.08.2021 |
Territoris.cat

El General Güell ja no tindrà carrer a les Borges Blanques

Plaça Major Borges Blanques - wikipedia commons
La Plaça major de les Borges Blanques
El General Güell ja no tindrà carrer a les Borges Blanques

Les Borges Blanques iniciarà un procés participatiu per a canviar el nom al carrer General Güell per la vinculació amb les dictadures franquista i de Primo de Rivera que diversos estudiosos i historiadors de la capital garriguenca han certificat que va tenir el personatge.

La Paeria de Cervera també va iniciar el gener de l'any passat un procés participatiu per canviar el nom del carrer General Güell

La moció, presentada per Borges per la República i aprovada en el Ple extraordinari de dimarts, comptarà amb el recolzament dels regidors i regidores de Junts per les Borges, a l’Equip de Govern, una vegada constatat el passat antidemocràtic del general, tot i la seva contribució a obtenir el finançament per a la construcció de les escoles públiques borgenques.

Ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques del 19 de desembre

Durant el Ple, també s'ha aprovat una altra moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) respecte a la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra, i la negativa a reconèixer la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras, malgrat la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Aquesta moció ha estat presentada per Junts per les Borges, i consensuada entre l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i s'hi ha afegit el grup de Borges per la República. Alhora, la moció insta a l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu Catalunya, i posar fi a la repressió, judicialització i persecució d’electes i representants civils. Finalment, el text també reclama la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia de l'exercici dels drets civils i polítics de la ciutadania catalana.

El General Güell ja no tindrà carrer a les Borges Blanques
comentaris