27.10.2021 |
Territoris.cat

El president Torra demana "reaccionar ràpidament" perquè la collita d'oliva comença en quinze dies

Torra demana als alcaldes de les Garrigues que quantifiquin els danys i vol una 'finestreta única' per als damnificats
Visita del president Torra a les zones afectades
Jaume Setó, Quim Torra i Teresa Jordà visiten la zona afectada
El president Torra demana "reaccionar ràpidament" perquè la collita d'oliva comença en quinze dies

El president de la Generalitat Quim Torra es va reunir aquest diumenge amb els alcaldes dels municipis de les Garrigues i la Conca de Barberà afectats per la llevantada del 22 d'octubre. La trobada que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal de les Garrigues, també va comptar amb la presència de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el conseller de Territori, Damià Calvet i la consellera d'Agricultura Teresa Jordà.

Pla obert dels alcaldes de les Garrigues al consell d'alcaldes a les Borges Blanques en què hi ha participat el president de la Generalitat, Quim Torra, el 27 d'octubre de 2019. (Horitzontal)Els alcaldes dels municipis afectats van traslladar als membres del Govern, la situació en què es troben cadascun dels termes municipals i les localitats. El president Torra va demanar als primers edils que quantifiquessin els danys de béns públics i també dels particulars.

És important tenir les factures damunt de la taula per fer-hi front tots plegats

Una de les principals conclusions que s'ha desprès de la reunió és la necessitat de coordinació de totes les administracions, des dels mateixos ajuntaments passant pels consells comarcals, diputacions, el mateix govern i també l'estat espanyol. Segons Torra, aquest punt d'organització passa per una finestreta única en què tothom tingui molt clar on adreçar les seves peticions d'ajut o del que sigui.

Visita a l'Espluga de FrancoliEl president de la Generalitat ha recordat que en el Consell Executiu de dimarts s'aprovarà un acord de govern per donar una resposta des de tots els departaments. També ha dit que, després d'això, tornaran sobre el terreny per explicar als alcaldes el pla d'actuació i com s'organitzaran.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha agraït la visita del president i dels consellers i ha dit que és un suport moral.

Sense l'ajuda de les administracions, són incapaços d'arreglar tot el que l'aigua s'ha emportat en 24 hores, ja que la majoria dels pobles de la comarca afectats són petits, amb poca infraestructura, amb problemes econòmics i pressupostos reduïts

Pla obert dels alcaldes de les Garrigues al consell d'alcaldes a les Borges Blanques en què hi ha participat el president de la Generalitat, Quim Torra, el 27 d'octubre de 2019. (Horitzontal)Un cop finalitzada la reunió, Quim Torra va visitar l'Espluga de Francolí per seguir l'evolució de les feines que s'hi estan fent després de la llevantada, així com la Floresta per veure, de primera mà, els efectes del temporal.

El president Torra demana "reaccionar ràpidament" perquè la collita d'oliva comença en quinze dies
comentaris