17.01.2022 |
Territoris.cat

Els alcaldes de l’N-240 exigeixen la gratuïtat del peatge Lleida - Montblanc a l’AP-2

Els alcaldes de les Borges i Juneda, Enric Mir i Antoni Villas, han exigit al govern de l’Estat la gratuïtat del peatge de l’autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc, mentre no es resolguin els problemes a l’N-240 en aquest tram.

Els senadors i el diputat per Lleida de DL amb els alcaldes de les Borges i Juneda a l'N-240T
Els senadors i el diputat per Lleida de DL amb els alcaldes de les Borges i Juneda a l'N-240.
Els alcaldes de l’N-240 exigeixen la gratuïtat del peatge Lleida - Montblanc a l’AP-2

Els alcaldes de les Borges Blanques i Juneda, Enric Mir i Antoni Villas, han aprofitat aquest dilluns la trobada amb els 3 senadors i el diputat per Lleida de Democràcia i Llibertat (DL), per exigir al govern de l’Estat la gratuïtat del peatge de l’autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc, mentre no es resolguin els problemes a l’N-240 en aquest tram.

Els responsables institucionals han denunciat que el Ministeri de Foment s’havia compromès a fer entre el 2015 la rotonda de Margalef, i ha començat ara, tot i que ja havien estat aprovades a Madrid des del 2008, juntament amb les altres 3 de Juneda a l’N-240, que també s’havien compromès a licitar enguany i no han estat incloses als Pressupostos de l’Estat espanyol 2016. A més han anunciat que vetllaran per la redacció del projecte de desdoblament de la via entre la capital de Ponent i la de les Garrigues aquest any, i que s’havia anunciat que es començaria a executar el 2017 i que ara els representants de l’Estat ja en preveuen l’inici el 2018.

En la trobada que s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament de les Borges Blanques hi han participat el diputat al Congrés Antoni Postius, i els senadors Mayte Rivero, Ramon Alturo i Jordi Souto, i els portaveus de la Plataforma “Prou Morts a l’N-240”, Mir i Villas. Posteriorment, la comitiva s’ha desplaçat per atendre els mitjans a l’entrada a Juneda al punt quilomètric 73 de l’N-240, on l’Estat s’havia compromès a licitar aquest 2016 una de les 4 rotondes anunciades a la via que uneix el Mediterrani amb el Cantàbric.

Antoni Villas ha reclamat major celeritat en l’execució dels compromisos de l’Estat amb l’N-240 i ha criticat que la majoria de les promeses fetes l’any passat seran fum, com cada vegada que s’hi ha compromès. L’alcalde de Juneda també ha lamentat que tant en governs del PSOE com amb el PP, mai es compleixin les actuacions anunciades per disminuir la perillositat de la via.

Al seu torn, Enric Mir ha lamentat els incompliments flagrants i la manca de respecte cap al territori per part de Fomento i ha apostat pel desdoblament de l’N-240, entre Lleida i les Borges, com l’única solució que permetrà disposar d’una via en condicions, ràpida, econòmica i segura. L’alcalde borgenc també ha reclamat que el nou govern mantingui els compromisos anunciats l’estiu passat.

Finalment, Ramon Alturo, ha lamentat la manca de voluntat real dels governs del PSOE i especialment del PP per solucionar aquest tema; i Antoni Postius ha anunciat que els diputats i senadors de DL a Lleida presentaran iniciatives tant al Congrés com al Senat, tan bon punt es constitueixin les comissions, per aconseguir que el nou govern de l’Estat, sigui el que sigui finalment, adquireixi un compromís ferm i sense ambigüitats, posant terminis per resoldre aquest tema d’una vegada per totes, i perquè mentre no estigui fet alliberin el peatge entre Lleida i Montblanc, ja que és una solució de molt fàcil aplicació que no s’està fent per deixadesa política.
 

Els alcaldes de l’N-240 exigeixen la gratuïtat del peatge Lleida - Montblanc a l’AP-2
comentaris