El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques s’ha omplert de gom a gom per acollir la xerrada de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de les Garrigues, que aquest tercer any d’existència ja compta amb més de 280 inscrits. L’acte ha comptat amb la participació de la coneguda monja dominica contemplativa, Sor Lucía Caram, i amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de les Borges, Enric Mir.
Mir ha mostrat la seva satisfacció pel fet que les inscripcions “s’hagin gairebé triplicat en aquests tres anys de l’Aula, el que demostra la bona feina d’aquest espai de formació permanent, que permet que els més grans segueixin aprenent i esdevinguin part activa en la difusió de continguts de valor al nostre territori”.
L’Aula té com a objectiu promoure i difondre la cultura i el coneixement a través de conferències, classes i sortides culturals. Està oberta a tothom i compta amb un programa avalat per la Universitat de Lleida (UdL), el Consell Comarcal de les Garrigues, i el Centre d’Estudis de les Garrigues, amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges Blanques.
La monja destaca el paper de les persones grans
Per la seva part Sor Lucía Caram ha declarat que “hi ha motius per a l’esperança, tot i que és un bé escàs, perquè s’està començant a produir el canvi que ens permetrà viure amb compromís, passió i il·lusió en un món diferent, amb una societat millor”. Caram ha destacat que “les persones grans avui són l’autèntic motor de transformació social i que sustenten les famílies, més enllà de les institucions”.
Les activitats de l’Aula continuaran amb altres conferències sobre temes d'actualitat com la que impartirà el dia 3 de març Conxita Tarruella, per parlar de medicaments genèrics; el 31 de març, quan l’escriptor Vidal Vidal, parlarà de literatura i periodisme, o el 7 d’abril, amb el director de la Masia del Barça, Carles Folguera, que vindrà a parlar del progrés i el canvi des d’un lideratge arrelat als valors.
Les activitats es continuaran amb una conferència el dia 3 de març per parlar de medicaments
El programa seguirà el 21 d’abril, amb el paleontòleg Antoni Lacasa, per conèixer millor els dinosaures; el 5 de maig, amb una visita cultural al Vilosell, amb l’historiador Josep Ma Vallès, per parlar de l’inici del cooperativisme a les Garrigues i la Conca de Barberà; el 19 de maig el president de l’Associació Sahara-Ponent, Roger Seró, per conèixer directament la situació actual del Sahara, i el 2 de juny, quan tindrà lloc la cloenda del curs amb un lliurament de diplomes als alumnes i la participació de les autoritats territorials, amb un recital audiovisual.