Els borgencs i borgenques decideixen que l'Ajuntament obri les piscines municipals

La normativa de l'Ajuntament també adverteix que no hi haurà la possibilitat de dutxar-se dins dels vestuaris, ni disponibilitat d'hamaques per a llogar, tot i que es permetrà que les persones usuàries les puguin portar des de casa, però ningú podrà repetir torn i hi haurà un màxim de 50 entrades individuals disponibles per cada torn
Les piscines municipals de les Borges Blanques
photo_camera Les piscines municipals de les Borges Blanques

Després de conèixer el resultat de la consulta popular que s'ha dut a terme durant quinze dies, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha anunciat aquest dilluns que obrirà les piscines municipals. Una circumstància a la qual també s'ha afegit la flexibilització de les mesures imposades per les autoritats sanitàries, que permeten reduir les despeses de l'obertura de l'equipament.

Aquest dilluns va finalitzar el període de la consulta, en la que hi han participat 417 borgencs i borgenques, d'aquest el 50,2% estaven a favor d'obrir les piscines, el 46,4% en contra, i un 3,4 de vots nuls, xifres que reflecteixen la voluntat dels ciutadans, per la qual cosa l'Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit obrir les piscines el divendres 3 de juliol i fins al 4 de setembre.

Arxiu de les piscines municipals de les Borges BlanquesLa regidora d'esports de l'Ajuntament de les Borges BlanquesMaricel Viladoms ha mostrat la seva satisfacció per la resposta de la ciutadania, en participació i en col·laboració amb el consistori, ja que avui dia s'han assolit al voltant de 500 compromisos d'abonament de temporada.

El consistori de la capital de les Garrigues regularà l'aforament en 500 persones, que podran utilitzar les instal·lacions en dos torns, de les 10 del matí a 2/4 de 3 i de les 3 a les 8 del vespre. Dues persones s'encarregaran de la neteja i les diverses desinfeccions diàries de tot el recinte, abans i després de cada torn de bany, també s'encarregaran de la vigilància, i del comportament dels usuaris per respectar les distàncies de seguretat.

També hi haurà control de temperatura per a accedir al recinte, l'obligatorietat de la dutxa abans d'entrar dins de l'aigua i l'ús de tovallola a la gespa, i l'ús de les catifes que desinfecten les soles del calçat a l'entrada del recinte i dels vestuaris

La normativa de l'Ajuntament també adverteix que no hi haurà la possibilitat de dutxar-se dins dels vestuaris, ni disponibilitat d'hamaques per a llogar, tot i que es permetrà que les persones usuàries les puguin portar des de casa, però ningú podrà repetir torn i hi haurà un màxim de 50 entrades individuals disponibles per cada torn.
 

Aplicació informàtica per gestionar l'accés al recinte

El consistori ha desenvolupat una aplicació per a controlar els abonaments, l'accés i l'assistència al recinte, que permetrà conèixer externament l'aforament en directe i, si s'escau, poder notificar incidències a les persones usuàries, que estarà disponible, a partir d'aquest pròxim dimecres, 1 de juliol, a l'enllaç de la web: https://piscines.lesborgesblanques.cat.
 

Preus temporada 2020

El consistori borgenc ha decidit mantenir els preus de l'any anterior. Així, els abonaments infantils (de 5 a 10 anys) tindran un cost de 12 euros, els juniors (d'11 a 17 anys) de 21 euros, els adults (a partir de 18 anys) serà de 42 euros per al primer representant de cada família i de 21 euros per a la resta d'adults de cada unitat familiar, pels jubilats serà de 21 euros, per a les persones amb carnet jove de 30 euros i per a les del carnet +25 serà de 35 euros. Les famílies monoparentals tindran un 50% de descompte, igual que les persones en situació d'atur, i les que tinguin una discapacitat entre el 33% i el 50%, i les que tinguin un grau de minusvàlua superior al 50% tindran l'entrada gratuïta.

Comentaris